Nye Kolbotnjenter klare for landslagssamling

Foto: Andreas Kristoffer Berge - Kvinneidrett.no

Sist oppdatert: 08. feb 2023 Skrevet av: VV

 

Å representer Norge i Europa er det ikke så mange som får mulighet til. Nå er tre Kolbotnjenter klare for å spille med flagget på brystet i februar.

Vår eminente sisteskanse Selma Panengstuen (tidligere Skreia, Raufoss, Stabæk), ble mandag denne uken tatt ut i U23-landslagstrener Per Inge Jacobsen sin tropp som skal møte Portugal til privatlandskamp i Lisboa. Selma har tidligere spilt 33 aldersbestemte landskamper for Norge, men aldri møtt de røde fra fra den sydlige delen av Europa.

«Det at Selma får muligheten til å hente referanser og teste seg mot et godt kvalifisert landslag, fra en stor fotballnasjon er veldig gøy! Dette er erfaringer fra internasjonalt toppnivå som hele troppen vår vil dra nytte av»
– Vetle Vangstuen

Norge U23 spilte mot Portugal i april 2022, men da ble Selma ubenyttet reserve. Nå håper hun å kjempe seg til spilletid på Estádio Municipal de Vendas Novas 21. februar.

Resten av troppen ser du her: U23-tropp til privatlandskamp

Litt tidligere i februar tar J17-landslagstrener Bengt Sæternes med seg Carina Wik Alfredsen (tidligere Stabæk, Røa) og Martine Fenger (tidligere Gimletroll, Amazon Grimstad) til Tyrkia. Her skal de spille to privatlandskamper mot Østerrike, som en del av forberedelsene til EM kvalifiseringen i Mars.

Både Carina og Martine var også på samling i Italia i januar, og hadde begge en god samling i støvellandet. De har med det gjort seg fortjent til å tatt ut til ny samling nå i februar.

«Det at Martine og Carina får matchet seg så godt mot god motstand er supert for oss inn mot seriestart! De jobber veldig godt om dagen, og uttaket må sies å være fullt fortjent. Vi er veldig stolte av disse to, og gleder oss til å følge de i disse kampene»
– Vetle Vangstuen

Se hele J17 troppen her: J17-tropp til privatlandskamper

Vi ønsker Selma, Carina, Martine og resten av de norske jentene masse lykke til!