Sara Hørte solgt til RBK

Sist oppdatert: 04. aug 2022 Skrevet av: nathan

 

Sara Irene Lindbak Hørte ble i helgen enig med Rosenborg om en overgang. Etter mange interessenter fra både inn- og utland gjennom hele sommeren, ble klubbene enige om betingelsene for spilleren med utgående kontrakt inneværende år, 31.12.22.

 

  • Sara har vært en veldig viktig brikke i den sportslige utviklingen klubben har hatt de siste årene. Da hun selv grublet seg fram til at tidspunktet og klubb føltes riktig, ble det viktig for oss å arbeide fram en så god avtale for klubben som mulig. Forhandlingene med RBK gikk fint, de var villige til å legge en meget fin sum på bordet, sett med norske «kvinnefotballøyne», sier sportssjef Marius A. Overmo.

 

  • Ingen vil miste en spiller og person av Saras kaliber, det sier seg selv. Hun har gått i bresjen hva gjelder profesjonalitet og utviklingslyst hos oss. Samtidig har vi som klubb sagt klart og tydelig at Kolbotn skal være det beste stedet for de som ønsker å utvikle seg mot fotballtoppen, at spillerne vil få muligheten når de har gjort seg fortjent til det og det føles rett for spilleren. Det mener jeg at både Sara selv og trenerstab har levert på, og da er det viktig for oss å vise at vi er til å stole på. Derfor heier vi Sara fram videre i ny drakt, forteller Overmo.

 

Rosenborg Kvinner har de senere årene satset tungt etter overgangen fra å være Trondheims-Ørn, og ligger på en foreløpig 2.plass i Toppserien. Laget har ambisjoner om spill i Champions League, og være en tittelutfordrer.

Etter meget solide 72 kamper og 14 mål i en alder av 21 år, etter overgangen fra ØHIL i 2019, mener Rosenborg at Sara vil forsterke deres lag.

 

Hovedtrener, Aleksander Olsen, ønsker også Sara lykke til videre på sin ferd:

  • Dette er noe både Sara og klubben kan være stolte av, at vi lykkes med å legge til rette for utviklingen av spillere til topplagene. Sara er en av de mest dedikerte jeg har jobbet med – på både herre- og kvinnesiden – og det er klart det blir et tap for oss rent sportslig. Men når noen går ut, er det alltid noen nye som trer frem, så vi skal jobbe for å utvikle de vi til enhver tid har tilgjengelig.

 

Kolbotn Toppfotball Kvinner takker Sara for et veldig godt samarbeid, for den hun har vært for oss – som spiller og menneske utenfor banen – og vil følge hennes ferd videre. Klubben intensiverer nå jakten på en erstatter.