Sesongen avsluttet med tre sterke poeng i nord

Sist oppdatert: 19. nov 2023 Skrevet av: VV

 

Vi tok turen til et snøkledd Tromsø, og en sesong med flytting av baner i hytt og pine gjorde at en tur til Bardufoss på kort varsel ikke var noe problem.

Treningsuka og kampinngang var planlagt og lag opp for å være maksimalt forberedt til kamp på en stor Romssa Arena. Slik ble det ikke, når værgudene fant ut at de skulle gi oss en siste liten utfordring denne sesongen. Torsdag formiddag fikk vi beskjed om at Romssa Arena lørdag kl 13:00, ble endret til Bardufoss Storhall fredag 19:00. Alt av planer rundt transport, måltider, trening og forberedelser måtte endres, noe som både spillere og trenere tok med et smil.

Etter en lang dag på reise, med to timers flytur og 2 1/2 time i buss til Bardufoss var det endelig klart for kamp! Forrige helgs kamper i sluttspillet gjorde at ingen av resultatene denne helgen ville endre noe på tabellen, Vi kunne derfor benytte muligheten til å gi mange av våre unge jenter gode 1. divisjonsminutter i bagasjen. Det samme gjorde også til en viss grad Tromsø, samtidig som de ga noen av de etablerte Tromsø jentene noen minutter som oppkjøring inn mot kvaliken mot Avaldsnes.

Det ble gjort hele 9 endringer i startoppstillingen, uten at de så sånn ut innledningsvis. En helt ny og i følge trenerteamet litt innovativ formasjon ble testet ut, og med fasit i hånd så fungerte den ganske godt! Vi presser frem masse gode brud, men den siste gjennombruddspasningen blir litt for ofte upresis innledningsvis. Etter 22 minutter fremprovoserer Henny Thorhallsson et brudd sentralt i banen, og spiller igjennom Marie Moen Preus. 2008 jenta gjør ingen feil og hamrer ballen opp i nett-taket. 1-0 på tavla, noe som må sies å være fullt fortjent. Vi går til pause med 8-1 på skuddstatistikken i vår favør, etter en solid første omgang.

Det blir gjort to bytter i pausen, men vi fortsetter å dominerer banespillet. Store deler av omgangen blir preget av en del bytter og et par skader for hjemmelaget. Innimellom byttene og skadene spiller vi oss til flere gode muligheter, og fortsetter å være tette og gode bakover. 60% ballpossession og 9-2 i skuddstatistikken er vel bare en god bekreftelse på dette. Det spillemessige overtaket gir alikevell ikke noe uttelling, før på overtid. Et fint oppbygd angrep fra Tyra i mål, via 9 trekk på få touch og et nydelig gjennomspill av Marie Moen Preus sender Celine Larsen alene med keeper. I likhet med forrige runde gjør hun ingen feil, og dobler ledelsen. Noe mer spenning blir det ikke, og vi tar med oss en fult fortjent 2-0 seier hjem til Oslo.

«Veldig gledelig å se at våre unge jenter presterer godt, mot langt mer etablerte seniorspillere. De er ekstremt heldige som har noen rutinerte jenter rundt seg, som styrer og drar de i riktig retning! Det andre målet er som tatt ut av læreboka om kombinasjonsspill, og det er ekstra gøy at det er mange av våre unge jenter som setter det opp. En veldig fin avslutning på en solid sesong, av samtlige som har bidratt på både trening og kamper»
– Vetle Vangstuen

 

Kampfakta:

Tromsø IL 2020 – Kolbotn: 0-1 (0-2)

Startoppstilling:

T. Bengtsson, A. Bure Pettersen, S. Haaland, M. Helland Flø, L. Haugen (L. Malloul 69´ ), J. Thorsnes Lefdal (A. Lia 58´ ), E. Hegg (L. Ellingsen 45´ ), H. Thorhallsson (C. Larsen 45´ ), T. Henriksen (E. Niss 69´ ), A. Berg, M. Moen Preus

Scoringer:
22´ Marie Moen Preus
90´ Celine Larsen

Gult kort:
55´ Tuva Henriksen