Tre poeng med hjem fra Bergen, etter en profesjonell bortekamp

Sist oppdatert: 10. sep 2023 Skrevet av: VV

 

Vi satte oss på flyet mot Bergen, og forberedte oss på en tett og tøff affære. Det ble også kampbildet i deler av kampen, men en solid andreomgang sikret oss seieren på Varden Amfi.

Etter en kort flytur og en veldig kort busstur med Svein Kaptein var vi på plass på Varden Amfi. Stadion badet i sol, noe som ifølge de lokale der var et sjeldent syn. God timing og litt flyt er aldri feil, og etter litt  avslapping og en matbit var det klart for kamp.

Kampbildet overrasket ikke så mange innledningsvis. Et lavtliggende og veldig godt strukturert hjemmelag ga oss lite muligheter til å spille det spillet vi ofte foretrekker. Den første perioden av 1. omgang bølget veldig frem og tilbake, og begge lag hadde gode muligheter til å få nettkjenning. Skuddene gikk både over og i blokka, men utover omgangen tar vi mer og mer kontroll i banespillet. Vi skaper flere gode situasjoner og innleggsmuligheter, og det hadde vel ikke vært noe stor overraskelse om begge lagene hadde scoret mål før hvilen.

I pausen var fokuset på at mye var bra, men at det var noen små detaljer både offensivt og defensivt som måtte justeres på. Følelsen var alikevell at hjemmelaget begynte å henge litt etter, og at den konstante løpingen for å dekke rom kom til å bli krevende utover kampen. Spådommene ble ikke helt feil, og den andre omgangen ble litt slik.

Publikum hadde så vidt satt rumpa ned på betongen før den første scoringen ble servert. Et strålende innlegg fra Joanna Bækkelund fant Christina Osnes-Ringen på bakerste stolpe, og som med en fin heading overlistet Hanna Markussen i Fyllingsdalen målet. Speakeren på stadion har akkurat rukket å annonsere målet når Eline Hegg øker til 2-0 etter lekkert fotarbeid, og en avslutning som triller i mål fra ti meter. Det må sies å være ganske fortjent, og vi får ny energi til å fortsette å male på. Det går ikke mange minuttene før Christina chipper ballen i krysstanga, men vi klarer ikke å være på returen og sette den i mål. Istedenfor kommer de lilla til en stor mulighet alene med Selma, men en mesterlig redning fra ligaens beste keeper gjør at vi holder på tomålsledelsen. Vi gjør noen bytter, og fire 2007 jenter kommer innpå. Lilly, Linnea, Henny og debutant Josefine Thorsnes Lefdal kommer inn, og det går ikke lenge før de tre sistnevnte kombinerer seg fint gjennom med 1-touch spill og en sikker avslutning fra Henny Thorhallsson fastsetter sluttresultatet til 3-0.

«Det blir en veldig solid og proff bortekamp. Mange leverer veldig godt, og det er tydelig at vi har noen fysiske fordeler i laget. Måten vi maler motstandere i senk er imponerende, og da får vi bare tåle at vinnermålene kommer litt sent i noen kamper. Å reise til Varden Amfi har vist seg å være tøff, og hjemmelaget har kun hatt to knepne ettmålstap så langt i sesongen. Det å komme hit og vinne 3-0 er imponerende. Noe annet som er imponerende er måten vi slår tilbake etter det kjipe resultatet mot ØHIL forrige helg. Rett og slett veldig bra!»
– Vetle Vangstuen  

Nå venter siste kamp i grunnspillet, hjemme mot KIL/Hemne på lørdag kl 15:00.
Vi håper flest mulig kommer til Østre Greverud, og støtter oss i siste kamp før sluttspillet!