Tre viktige poeng, etter thriller i LSK hallen

Foto: Kristian Moe

Sist oppdatert: 06. nov 2023 Skrevet av: VV

 

Med en usikker Østre Greverud, tok vi ingen sjanser og flyttet kampen til LSK hallen. To gode lag møttes, i det som ble en høydramatisk og spennende «hjemmekamp»

For fjerde gang i år sto Aafk Fortuna på motsatt banehalvdel, i det som stort sett alle hadde tippet kom til å bli to av de beste lagene gjennom sesongen. Slik har det også blitt, og det ble en tett og jevn affære når 1 og 3. plassen på tabellen barket sammen i et spennende oppgjør i LSK hallen.

Kampen startet rufsete for vår del, og de første 15-20 minuttene er det bortelaget som styrer det meste av banespillet. Vi blir veldig lave, og sliter med å få noe som helst initiativ med ball. Fortuna kommer til noen småsjanser, men godt bokspill og en trygg Selma i målet gjør at vi står imot trykket fra bortelaget. Siste halvdel av omgangen blir litt mer kontrollert fra vår side, uten av vi klarer å skape alt for mange farligheter for Michaela Moran i Aafk buret.

Andre omgangen ble mer offensiv fra Kolbotn jentene, og vi skapte farligheter bare et par minutter etter hvilen. Det blir litt mye nesten den første perioden av omgangen, men etter 53 minutter får vi straffe, når Joanna Bækkelund på litt uortodoks vis blir felt innenfor 16 meteren. Eline Hegg tok straffen, som ble reddet av en god Moran i gjestenes mål. Vi fortsetter å angripe, og dominerer sjansestistikken i de siste 45 minuttene. Etter flere halvsjanser som går utenfor mål, fikk vi endelig uttelling. I det 86 spilleminutt dribler 15 åringen Marie Moen Preus seg rundt et par Fortuna forsvarere, før hun slår innlegget hardt inn foran mål. Innlegget går via tangotrøyenes keeper, en uheldig Hammer Røn og 16 åringen Lilly Malloul før den triller i mål. Ledelsen er et faktum, og gleden er til å ta og føle på. Mot slutten får vi muligheten til å doble ledelsen, men rytmen og kvaliteten i kontingsspillet blir litt for dårlig for de etter hvert litt slitne Kolbotn jentene. Vi ror i land seieren, og setter to streker under fasiten som gir oss 10 av 12 mulige poeng mot opprykksfavoritten.

«Totalt sett blir det en godt gjennomført kamp. Initiativet i kampen bølger litt frem og tilbake i perioder, og det kan på mange måter se litt ut som det første oppgjøret i sluttspillet. Litt ta og føle på, og risikovurdering fra begge lag. Denne gangen klarer vi heldigvis å få uttelling, og tar med oss tre viktige poeng. Nå håper vi på masse publikum, når vi møter ØHIL til siste hjemmekamp på lørdag!»

 

Kampfakta:

Kolbotn – Aafk Fortuna: 1-0 (0-0)

Startoppstilling:

S. Panengstuen, E. Braut Brunes, S. Haaland, J. Bækkelund, T. Henriksen, C. Osnes-Ringen, E. Østerås, E. Hegg, J. Fridlund (L. Ellingsen 87´ ), C. Larsen (L. Malloul 82´ ), M. Moen Preus

Scoringer:
86´ Lilly Malloul

Gult kort:
35´ Caylon Mcmillan (Aafk)
67´ Mette Muri (Aafk)