Tuva Henriksen klar for Toppserien!

Sist oppdatert: 25. jan 2024 Skrevet av: Admin

 

Tuva Henriksen var lånt ut til Kolbotn i 2023 og fikk med seg et opprykk, 25 kamper, 11 målpoeng og 2 landskamper. Nå er hun klar for å debutere i Toppserien 2024. Dette må kunne kalles en suksesshistorie.

Foran 2023-sesongen ble Tuva, Lyn og Kolbotn enige om et utlån for den talentfulle 2005-jenta fra Nanset. Dette skulle vise seg å bli en kjempesuksess for Tuva og Kolbotn, og dermed også for Lyn som fikk tilbake en enda bedre fotballspiller etter sesongen. Foran årets sesong har de tre partene blitt enig enda en gang, men denne gangen om en permanent overgang for Tuva til Kolbotn!

Tuva sin vei til Kolbotn startet med spill med guttelag i Nanset før hun meldte overgang til Sandefjord i «Koronasesongen» 2020. Dette året ble det opprettet en U20 serie som følge av at voksne amatørlag ikke fikk spille fotball, mens barn- og unge under 20 kunne spille i lokale serier. Et halvt år senere ble den aldersbestemte landslagsspilleren plukket opp av Lyn. Tuva flyttet til hovedstaden for å begynne på Wang Toppidrett Oslo, og spille fotball for hovedstadslaget Lyn. Veien opp til et A-lag i Toppserien er ikke alltid like rett frem for alle, ei heller for Tuva som etter en liten skadeperiode høsten 2022 hadde en del spillere foran seg i køen med tanke på A-lagsspill i Lyn. Da virket det fornuftig for alle parter at veien til Toppserien måtte gå via 1. divisjon for Tuva sin del.

Les mer om fjorårets utlån i lenkene under:
https://lyndamer.no/nyheter/henriksen-lanes-ut-til-kolbotn

https://kolbotnkvinnefotball.no/toppfotball/tuva-henriksen-blir-kolbotn-spiller/

Som sagt, så gjort. Tuva ble lånt ut til Kolbotn, og 2023 sesongen ble en eneste stor opptur for Tuva og Kolbotn. Henriksen med drakt nr. 34 var en av de mest betrodde spillerne i start 11-eren til trenerduoen Vangstuen/Egholm. Tuva er egentlig en indreløper eller 10’er, men løste også roller som høyreback, venstreback, høyre vingback, venstre vingback, høyrekant og spiss i tillegg til midtbanerollen hun fikk flest kamper i. 4 mål, 4 assist og 3 hockey-assist, totalt 11 målpoeng er likt med stortalentet Marie Moen-Preus (7, 3, 1), og bare slått av Martine Fenger (11, 4, 1), Johanne Fridlund (8, 8, 2) og måldronningen Eline Hegg som endte på totalt 23 målpoeng (6, 12, 5). Det er med andre ord en anvendelig spiller Kolbotn har signert, og en spiller med målpoeng i seg.

Foto: Kristian Moe

Henriksen har to aldersbestemte landskamper for J16-landslaget, fire for J17-landslaget og i 2023 ble det ytterligere to aldersbestemte landskamper mot Portugal for J18-landslaget.
Om utviklingen fortsetter som i 2023, blir vi ikke overrasket om hun debuterer for J19 landslaget i 2024.

Se full statistikk på fotball.no her: Fotball.no – Tuva Henriksen

Wang Toppidrett Oslo og Kolbotn Fotball Kvinner har et tett og godt samarbeid, og flere spillere i Kolbotn er også elever ved Wang Oslo. Trener i Kolbotn, Vetle Vangstuen, er også en av flere trenere på Wang. Sportsjef på Wang, Tresor Egholm, er også tidligere trener i både Kolbotn og Lyn, og kjenner Tuva godt fra både skole og klubb. Han har følgende å si om Vestfoldjenta:

«Det er fort gjort å undervurdere Tuva som spiller. Hun er ikke den som tar mest plass verbalt, men er en som foretrekker å la beina snakke for seg. Tuva trener veldig godt, registrerer godt med meter og antall sprinter pr. kamp, og bidrar til balanse i lagene hun spiller på. Tuva har et meget godt skudd, fint driv med ball, bra i kombinasjonsspillet sitt og god forståelse for spillet. Alt i alt en moderne midtbanespiller, eller en såkalt toveisspiller som bidrar både med målpoeng, men også i den defensive delen av spillet.

For å trekke noen paralleller til herrefotballen, så er hun en type spiller som ligner på Diogo Jota i stilen. Flere av karakteristikkene nevnt over er kjennetegn også på den portugisiske stjernen i Liverpool. I likhet med Diogo er hun også en som kan bekle alle roller på midtbanen og alle roller i det fremre leddet. Dette er en stor styrke for Tuva, samtidig som hun vil ha godt av å dyrke spisskompetanse i rolle i årene som kommer. Tuva er absolutt på riktig vei og utvikler seg jevnt og trutt, et trappetrinn og en divisjon av gangen!»
– Tresor Egholm

Vi i Kolbotn er ekstremt glad for at Tuva er med oss også i 2024, og håper på mange flere målpoeng også i årene som kommer!

«Vi er veldig glade for å ha med oss Tuva som permanent Kolbotn-spiller! Lånet hennes i fjor var veldig verdifullt for oss, og det at vi kan beholde Tuva i gruppa er veldig viktig. Hun er en anvendelig spiller som kan bekle mange posisjoner, og som leverer solide prestasjoner uansett. Hun hadde en fin utvikling utover 2023 sesongen, og hadde godt av å komme inn i treningskulturen vi har her. Det kommer til å bidra til at hun kommer til å ta nye steg denne sesongen. Hun har vært veldig god på trening nå i oppstarten, og vi gleder oss til fortsettelsen!»
– Vetle Vangstuen

Vi ønsker å takke Lyn for en ryddig og god prosess, både rundt lånet i fjor, og den permanente overgangen.