3 poeng mot Arna-Bjørnar!

Foto: Bendik Almås

Sist oppdatert: 09. mai 2022 Skrevet av: Bendik Almås

 

Til lyden av alskens instrumenter på tribunen cashet vi inn en velfortjent 2-0 seier mot Arna-Bjørnar på KFUM-Arena på søndag.

Kampen bølget fra start og etter to minutter kom kampens første sjanse da Tonje Pedersen serverte Fanny Lång utenfor boksen til Arna-Bjørnar, men svensken fikk ikke riktig satt foten bak ballen og skuddet ble blokkert av en forsvarspiller. Sarah Dyrehauge plukket opp returen, men satte ballen rett i klørne til Ida Norstrøm. De påfølgende ti minuttene var mindre begivnhetsrike med litt småspill, noen ufarlige hjørne- og frispark, før vi satte opp tempoet.

I det tolvte minuttet fikk vi en liten forsmak på hva vi hadde i vente da Tonje Pedersen lempet et frispark inn i feltet og luftens baron, Sara Hørte, vant duellen, men headet ballen like til side for målet. Siri Ervik fikk sin første ordentlige prøve fem minutter senere da Tomine Svendheim krysset over til Vilde Veglo som skøyt i skarp vinkel, men Ervik reddet ballen til corner.

Kombinasjonen Pedersen/Hørte får et nytt forsøk i det 26. minuttet og igjen settes ballen like utenfor nettet. Etter denne sjansen fryser vi nærmest Arna-Bjørnar ut av kampen og vi tar full kontroll over omgangen. Vi presser på, og Eline Hegg jakter ned en uoppmerksom Marie Johannsdottir i forsvaret til de rødkledde. Hun gir ballen til Dyrehauge som ser Døvle på løp, men skuddet går via en forsvarsspiller og Norstrøm plukker den uten større problemer. Minutter senere stjeler Døvle ballen på et Arna-Bjørnar innkast og trer en perfekt pasning gjennom til Ingrid Kvernvolden som kommer alene mot keeper i spiss vinkel. Skuddet blokkeres av Norstrøm som må gi en retur til Dyrehauge, og godt forsvarsspill av Johannsdottir – som får en skikkelig lårhøne som takk – er det eneste som hindrer en scoring.

Mot slutten av omgangen får Døvle ballen på midtbanen og gir den til Thea Sørbo som elegant drar seg forbi forsvarspilleren sin og tar med seg både sin egen, Døvles og Kvernvoldens markører på et løp som ender opp med et nydelig skudd i boksen som Norstrøm akkurat får fingeren på og hun tipper ballen over tverrliggeren og ut til corner. Og stopp meg hvis du har hørt denne før, men Tonje Pedersen tar corneren, Hørte vinner duellen i boksen, og på det tredje forsøket setter hun ballen forbi målvakten og vi går til pause på stillingen 1-0.

Enveiskjøring

Andreomgangen starter i like forrykende tempo og vi får sjanser på løpende bånd de første ti minuttene.

Ingrid Kvernvolden står for de to første da hun kort tid etter avsparket ser at Norstrøm står et stykke utenfor målet og lobber ballen høyt over sisteskansen. Det er et smart og slu forsøk, men ballen triller dessverre ufarlig like til side for målet. Minuttet etterpå for hun en ny sjanse da Dyrehauge plukker opp en pasning og trer gjennom Kvernvolden alene mot keeper. Hun går for en chip, men den blir for løs og Norstrøm får ballen nærmest servert i hendene.

Like etterpå prøver Arna-Bjørnar å spille seg ut bakfra under høyt press og blir straffet umiddelbart i det Tonje Pedersen avskjærer en dårlig pasning og gir ballen til Hegg som setter den kontrollert bak Norstrøm og sikrer seg dermed årets første scoring.

2-0 er som vi alle vet den farligste ledelsen, så vi fortsetter å presse på og får nesten uttelling på nytt da Dyrehauge bare er centimetere unna å putte ballen i mål på et innlegg fra Lång. Vi kommer til flere muligheter utover omgangen og har stålkontroll på kampen etter pause. Arna-Bjørnar klarer ikke å hente seg inn igjen før helt mot slutten når Svendheim finner Linnea Sælen på bakre inni boksen. Hun drar seg innover og går for skudd, men Ervik gjør en god redning og sørger for at stillingen holder seg til dommeren blåser av kampen og vi kan innkassere 3 deilige poeng.

Landslagspause og publikumskamp

Vi går nå inn i en kort landslagspause hvor J19, med Selma og Thea, skal spille EM-kvalifisering mot Ukraina, Bulgaria og Østerrike. Toppserien er tilbake den 22. mai når vi møter Brann hjemme på Sofiemyr i publikumskampen! Men før den tid møter vi Grei i andre runde av cupen.

 

Kampfakta

Kolbotn 2 – 0 Arna-Bjørnar
’40 Sara Hørte m/Pedersen
’51 Eline Hegg m/Pedersen

Gule kort:
Kolbotn: Fanny Lång

Lagoppstilling: Ervik, Lång, Soleng Hansen, Hørte, Sørbo, Pedersen (’62), Østerås, Døvle, Hegg, Dyrehauge, Kvernvolden

Innbyttere: Panengstuen, Elvebakken, Wik Alfredsen, Green, Rugaas, Klæboe (’62).