Eline sikret poeng på overtid

Kolbotn - Avaldsnes 2-2

Årets første hjemmekamp er gjennomført og det endte med poengdeling mot Avaldsnes. Det lå lenge an til at laget fra Karmøy skulle få reise hjem med alle poengene, men så dukket Eline Hegg opp på bakre stolpe, 5 minutter på overtid.

Sist oppdatert: 11. jul 2020 Skrevet av: Ingvild Isaksen

 

– Det føltes jo nesten som om vi hadde vunnet serien der et øyeblikk, selv om vi bare sikret ett poeng. Men likevel en veldig deilig følelse, lød ordene fra Eline etter kampslutt.

Lagvenninne og straffescorer, Marit Bratberg Lund, delte de samme følelsene.

– Når vi scorer ved siste spark på ballen, så føles det jo litt ut som seier. Det var i alle fall sykt deilig. Jeg syns det er fortjent at vi tar med oss poeng, vi har flere muligheter til å score. Vi slipper inn 2 mål, men alt i alt syns jeg det er en ganske bra gjennomført kamp. 

Se hele intervjuet med Marit og Eline her:

Kolbotnjentene tok med seg innsatsen og trøkket fra serieåpningen mot Klepp og satte standarden fra start. Trener Aleksander Olsen syns Kolbotn var det førende laget i første omgang og mente at laget burde gått til pause med en ledelse.

– Jeg syns vi åpner veldig godt og gjør en solid 1.omgang. Vi skaper nok til å kunne gå til pause med en ledelse, så vi må fortsette å jobbe med sluttproduktet. Det jevner seg litt ut og det blir litt mer hawai-preg i 2.omgang, uten at det nødvendigvis skapes så mye noen vei. Men alt i alt, når man ser prestasjonen i ett, så syns jeg det er fortjent at vi står igjen med ett poeng i hvert fall. 

Det så lenge ut til at alle tre poengene skulle havne hos de røde og hvite, men ut på overtid får Kolbotn en siste mulighet. Ballen blir slått inn i feltet og stusses videre av en Avaldsnes-spiller. Ballen havner til slutt hos Eline på bakre stolpe, som dundrer ballen inn med venstreslegga.

– De siste minuttene blir litt sånn antiklimaks. Først er det stor skuffelse, for du ser en god prestasjon og føler at du i hvertfall mister 1 poeng. Vi måtte omstille etter 1-2, prøve å få inn litt struktur og trøkk mot Avaldsnes sin boks. Når scoringen kommer og dommeren blåser av rett etterpå, så føles det bra. Jeg er stolt av jentene og de fortjente det virkelig!

Nå venter en litt lengre treningsuke før jentene møter RBK Kvinner i Trondheim neste søndag.

KAMPFAKTA

Kolbotn – Avaldsnes 2-2
Sofiemyr stadion

0-1 Andrea Norheim, 40′
1-1 Marit Bratberg Lund (Str.) 51′
0-2 Hanna Dahl, 86′
2-2 Eline Hegg, 90+5′

Gule kort: Kristin Holmen, Noor Eckhoff, Eline Hegg, Kolbotn.

Kolbotn
25 Hildegunn Sævik
2 Nikola Orgill
3 Maja Nordahl (k)
13 Sara Hørte
18 Marit Bratberg Lund
20 Tone Bettina Pirisi (ut 89′)
6 Noor Eckhoff
23 Kristin Homen (ut 70′)
7 Johanne Fridlund (ut 67′)
24 Julie Klæboe
19 Eline Hegg

Innbyttere:
16 Nathalie Jørgensen
9 Tonje Pedersen (inn 70′)
22 Ingrid Rokke Elvebakken
17 My Haugland (inn 89′)
26 Tanja Myrseth
29 Thea Sørbo (inn 67′)
27 Guro Møller

NESTE KAMP: Rosenborg Kvinner – Kolbotn,  Søndag 19.07,  16.00,  Koteng Arena

 

HØYDEPUNKTER