Før kampen: Vålerenga – Kolbotn

Nora Eide Lie i aksjon i vårens oppgjør mot Vålerenga. Foto: Marius K. Eriksen

Tapet mot Trondheims-Ørn var tungt å håndtere, da vi følte at vi kastet bort tre poeng helt på egenhånd. Laget har brukt uka godt, og vi er nå giret på å revansjere oss når vi møter Vålerenga på Intility Arena på lørdag. 

Sist oppdatert: 09. aug 2019 Skrevet av: Ingvild Isaksen

 

– Følelsen i laget var svært tung etter kampen mot Ørn. Vi var ekstremt skuffet over å miste 3 poeng i en kamp vi kontrollerte fra start. På en annen side har det gitt oss et spark bak og en påminnelse om at det ikke kommer av seg selv. Treningsuka og fokuset har vært bra og skjerpet, jeg håper det vil synes i morgendagens kamp, sier kaptein Sigrid Heien Hansen.

Sett bortifra en hengekamp mot Stabæk har vi nå spilt oss ferdig med vårsesongen, og høstsesongen settes offisielt i gang. Vårens oppgjør på Sofiemyr Stadion endte med en 1-2 seier til gjestene etter en jevn og sjansefattig kamp. Vålerenga har forsterket stallen gjennom sommeren og kommer fra tre tetter kamper med gode resultater, Sigrid forventer derfor en tøff utfordring når vi gjester Intility Arena på lørdag.

– Vi må hente fram det grunnleggende som mangla i forrige kamp. Vi må vise en enorm vilje og trøkk i alt vi foretar oss. Det blir viktig med god kommunikasjon i alle ledd, spesielt i det bakre ledd da Vålerenga er svært dynamiske offensivt. Får vi til det og gjør rette valg med ballen, tror jeg vi kan straffe Vålerenga og få med oss poeng fra Intility.

Vålerenga ligger på plassen foran oss på tabellen, 3 poeng opp og en kamp mer spilt, det kan bli utrolig jevnt i kampen om medaljer.

– Mulighetene våre er gode slik jeg ser det, det er klart vi vil merke at Karina ikke er på banen med oss i høst, men det betyr også at noen andre får sjansen. Vi utvikler oss stadig som lag og jeg syns det ser veldig spennende ut. Dette laget har alle muligheter for en god høstsesong!

Tre siste møter

30.03.19, Kolbotn-Vålerenga, 1-2

04.11.18, Kolbotn-Vålernga, 3-1

15.04.18, Vålerenga-Kolbotn, 2-3

Vålerenga endte på en 6.plass i 2018-sesongen, 6 poeng bak Kolbotn på 5.plass. Siden den gang har de forsterket med blant annet kamerunske Ajara Njoya (fra Sandviken), serbiske Dejana Stefanovic (fra Avaldsnes) og danske Rikke Marie Madsen (fra VSK Aarhus), og begynner å befeste sin posisjon i toppen av Toppserien.

Troppen:

Karina Sævik har dratt til Frankrike og PSG og Hedda Øvestad er ute med skadde. Jenny Norem er langtidsskadet, mens Maja Nordahl er i trening, men ikke klar for kamp enda. Resten er friske og klare for Vålerenga.

 

Vålerenga – Kolbotn
10.08.19, kl 15.00
Intility Arena

 

RUNDE 12 | TOPPSERIEN
Lyn 17. april 18:00 LSK Kvinner
Arna-Bjørnar 3 - 1 Fart
Vålerenga 1 - 0 Kolbotn
Stabæk 10. aug. 15:00 Avaldsnes
Trondheims-Ørn 10. aug. 16:00 Røa Fotball Elite
Klepp 2 - 3 Sandviken