Johanne Fridlund går til Lazio

Sist oppdatert: 30. des 2021 Skrevet av: Bendik Almås

 

Etter to år tilbake på toppnivå i Kolbotn tar Johanne Fridlund turen til utlandet og har signert for Lazio.

– Tidligere fikk vi en prøvespiller i Kolbotn som har spilt i Kypros, og den tanken slapp jeg aldri. Utlandet har aldri vært et tema før nå og i tillegg får jeg med meg kjæresten min til Italia. Det kjennes veldig riktig å ta denne sjansen og oppleve noe nytt i seks måneder. Jeg kommer til å gå langt ut av komfortsonen og det blir spennende å teste den italienske ligaen som ryktes å være mindre fysisk og mer teknisk, sier Johanne om overgangen.

Før Johanne kom til Kolbotn hadde hun spilt 69 kamper for Vålerenga, men hun mistet motivasjonen og gleden ved å spille på det øverste nivået i Norge.

– Jeg ga meg med toppfotball da jeg var 20-21 år. Jeg hadde mye bekymringer og press i lengre tid, og det virket som jeg ikke klarte å hente meg inn eller trives med hverdagen. Husker at jeg savnet å glede meg over fotballen og ønsket å sette pris på det. Det gikk utover humøret og jeg trengte en pause for å finne ut hva jeg ville bruke tiden min på.

Men etter en pause fra toppfotballen og med spill på lavere nivå ønsket hun å gi det et forsøk til.

– En god pause fra fotball, ett år i Grei og litt futsal, bidro til at jeg ville gi Toppserien et forsøk til. I denne perioden trente jeg for å være i form i tilfelle, fordi jeg ikke ville avslutte på den måten uten å ha gitt det et forsøk til. Da jeg fikk muligheten til å kjenne på følelsen i Kolbotn i 2020, føltes det naturlig å komme tilbake.

Hovedtrener Aleksander Olsen er både glad og stolt av Johanne som har kjempet seg tilbake og funnet gleden i toppfotballen igjen i Kolbotn.

– Johanne er et menneske både jeg og klubben har blitt utrolig glad i. Sammen med Johanne fikk vi henne i gang på toppnivå og hun er en av de beste spillerne på enkelte områder i Toppserien. Hun er en spiller som er godt likt av alle og har virkelig jobbet med å tilvenne seg et liv med toppfotballen igjen. Johanne har vært helt sentral for at vi overlevde i 2020 og var delaktig i 2021. Hun vil alltid være velkommen tilbake til Kolbotn, sier Aleksander.

Johanne har sendt oss en hilsen og ønsker å takke klubben og spillerne for at hun har fått tilbake motivasjonen og gleden.

– Jeg vil takke alle de fine folka i Kolbotn for tiden i klubben. Vi har hatt det mye gøy og det har gjort at jeg har fått gleden tilbake igjen. Det har vært gode og dårlige perioder her, og jeg tar med meg de gode øyeblikkene. Jeg kommer til å følge med og ønsker hele teamet lykke til i sesongen som kommer.

Vi kommer til å savne humøret ditt på treningsfeltet og skuddfotenbanen, men vi ønsker deg selvfølgelig lykke til i Lazio, Johanne!