Lena Soleng Hansen klar for Kolbotn Toppfotball Kvinner!

Foto: Matthew Ashton - AMA

Sist oppdatert: 28. jan 2021 Skrevet av: Fredrik Bjørnskau

 

Lena Soleng Hansen har signert en avtale ut 2021 med Kolbotn Toppfotball Kvinner. Hun er en fysisk robust forsvarsspiller som spilte regelmessig i perioden Klepp tok medaljer i Toppserien. I 2019 fikk Lena muligheten til å spille for Uppsala i Damallsvenskan. Sesongen i Sverige var utfordrende og endte dessverre med et nedrykk.

– I Lena får Kolbotn en rutinert og fysisk robust forsvarer. Lena er uredd og står godt langs bakken. Hun er en positiv og energisk person som stråler profesjonalitet. Jeg har lovet å bygge opp en prestasjonskultur i KIL som i løpet av dette året skal føre til at kamper bikker så ofte som mulig vår vei. I dette bildet passer Lena veldig godt. Vi er en klubb for spillere som ønsker å utvikle seg og ta nye steg, men som samtidig binder seg til et prosjekt som handler om å vise Kolbotn frem for det norske publikummet som en verdig aristokrat i norsk Toppfotball, sier hovedtrener Aleksander Olsen.

Lena sa følgende, etter at papirene var undertegnet:

– Jeg har valgt Kolbotn fordi de har mange av de samme verdiene som jeg har, og klubben virker profesjonelle både på og utenfor banen. Det virker som et spennende lag som jeg tror kan ta steg sammen kollektivt og individuelt. Ambisjoner for 2021 blir selvfølgelig å vinne så mange kamper som mulig, og se hvor langt det tar oss. Og for meg selv ta de ekstra stegene som fotballspiller, og være med laget og bidra så godt jeg kan.

Lena er den 4.signeringen som gjøres i forkant av 2021 sesongen. Tidligere har Vilde Birkeli og Ingrid Kvernvolden ankommet fra Røa, og Marit Clausen tok turen til Oslo fra Trondheim og Rosenborg BK.

– Vi jakter fortsatt forsterkninger og har en plass eller to som vi ser etter ulike profiler og alternativer. Men først og fremst er vi veldig fornøyd med de spillerne som er i Kolbotn, og de nye som er ankommet, sier Olsen.

Hele Kolbotn ønsker Lena velkommen.