Ny toppspillerutvikler på plass

Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån

Det har lenge vært klart at Niklas Nyland skulle bevege seg over i nye oppgaver som trenerutvikler i NFF Østfold, og inn kommer Stian Tjærnås Dahl som ny toppspillerutvikler fra sesongen 2021.

Sist oppdatert: 20. des 2020 Skrevet av: Ingvild Isaksen

 

Aleksander Olsen kjenner godt til Stian fra sin tid i Vålerenga, og ser frem til nye samarbeid i Kolbotn Fotball Kvinner.

– Stian er en meget dyktig trener og spillerutvikler som jeg kjenner godt fra min tid i Vålerenga. Han har opparbeidet seg tunge referanser etter to år i Norges største og beste Toppserieklubb. Han er vant til høye krav og er en god pedagog. Stian er tungt utdannet fra NIH og har UEFA A-lisens. Han er pliktoppfyllende, engasjert og en dedikert fotballmann som er god både til å utfordre enkeltindivider samtidig som han er en god fotballtrener som kan se helhet. Stian har lang og god erfaring med analysearbeid og kjenner kravene jeg har til han som kollega og til hvordan jeg ønsker at vi skal trene og spille. Stian er pålitelig og en person jeg kan stole på og som utfyller meg som trener og person. En av Vålerenga’s gull trenere kommer til Kolbotn for å gjenreise klubben som et stabilt topplag igjen. Både unge talentfulle spillere og andre kan glede seg å forsyne seg av Stian kompetanse og faglige evner.

Stian har de siste to årene jobbet med Vålerenga’s toppserielag, som i år gikk seirende ut av både serie og cup. På Sofiemyr vil rammene og spillergruppen være noe annerledes, og Stian forklarer motivasjonen for å bli en del av Kolbotn slik:

– Jeg trengte selv et miljøskifte og da jeg snakket med Aleksander i sommer, så var det noe som trigget meg. Kolbotn er en tradisjonsrik klubb med et stort potensiale og den reisen tilbake mot toppen vil jeg gjerne være med på. Det er en relativt ung spillergruppe som jeg gleder meg til å jobbe sammen med. I tillegg kjenner jeg Aleks godt fra tiden i Vålerenga og jeg vet at vi matcher godt, både faglig og med god personlig kjemi. Det hjalp også at Sigrid Heien Hansen snakket varmt om klubben.

– Jeg håper å kunne bidra med min kompetanse og erfaring på spillerutvikling, der jeg etter mange år har opparbeidet meg gode referanser på hva som kreves for å nå toppen. I tillegg skal jeg hjelpe Aleks og teamet så laget tar steg fra i fjor. 

Vi ønsker Stian velkommen til Kolbotn og ser frem til samarbeidet!

Samtidig ønsker vi å takke Niklas Nyland for jobben han har gjort i Kolbotn. Et flott menneske og en dyktig fagmann som fikk ny jobb i september og som gradvis har trappet ned i KIL.