Regntung dag på jobb

Kolbotn - Arna-Bjørnar 0-2

Kolbotn fikk det ikke til å stemme i regnet. Foto: Marius K. Eriksen

Værgudene var ikke helt med oss da vi møtte Arna-Bjørnar på Sofiemyr Stadion lørdag formiddag. Kanskje ikke så overraskende var det Bergenslaget som taklet regnet best.

Sist oppdatert: 17. aug 2019 Skrevet av: Ingvild Isaksen

 

Regnet fosset ned over Sofiemyr både før, under og etter kamp, og det tok ikke lang tid før det var tilnærmet umulig å slå en pasning langs gresset uten at den ble stoppet av en vanndam. Arna-Bjørnar taklet forholdene klart best og hadde mest å by på i denne kampen.

Trener Knut Slatleim oppsummerer kampen slik:

– Det blir en tøff kamp preget av dueller, lange baller og merkelige situasjoner fordi ballen stopper opp. Vi blir nødt til å ta hensyn til forholdene, men lykkes dessverre ikke godt nok med det i dag. Arna Bjørnar er hakket vassere enn oss i duellspillet og bedre enn oss til å vinne meter i lengderetning som blir utrolig viktig i et kampbilde som i dag. De får flere situasjoner på siste tredjedel og får uttelling på de. 

Når vi opplever forhold som i dag blir det alltid diskutert om hvorvidt slike kamper burde spilles eller ikke. Allerede før kampstart var forholdene såpass dårlig at dommerne kunne vurdert å avlyse kampen, men så lenge de ikke ser høynet risiko for skade og farlig spill, sier de at kampen skal spilles. Knut mener at flere forhold burde spille inn når en slik avgjørelse skal tas:

– Det er andre gang jeg er med på en kamp hvor ballen ikke ruller på grunn av overvann ved avspark. Personlig er jeg av den oppfatning at disse forholdene ikke gir spillere, publikum eller støtteapparat den opplevelsen man er ute etter. Skal man se det opp mot kampen som ble avlyst på grunn av forholdene på Sofiemyr i fjor vår heller jeg nok mot at det er kampene med overvann som bør stoppes. Når det er sagt, det er ikke forholdene som gjør at vi taper kampen i dag og all ære til Arna Bjørnar for deres gjennomføring. 

Det finnes ikke tid til å dvele ved tapet mot Arna Bjørnar, for allerede onsdag skal vi ut i kvartfinale i cupen mot regjerende mestere LSK kvinner. Jentene trenger all den støtte de kan få, så vi håper at alle med Kolbotn-hjerte, store som små, tar turen til Sofiemyr Stadion for å lage en ordentlig cupfest!

Kampfakta:
Kolbotn – Arna-Bjørnar 0-2
0-1 Rikke Nygård, AB
0-2 Milica Mijatovic, AB

Kolbotns lag:
Aurora Mikalsen, Tonje Pedersen, Sigrid Heien Hansen, My Haugland (Anja Rasmussen 90′), Marit Bratberg Lund (Sara Idris 90′), Kristin Holmen, Nora Eide Lie, Tanja Myrseth, Tone Bettina Pirisi, Eline Hegg (Ingrid Rokke Elvebakken 66′), Julie Hoff Klæboe.

Neste hjemmekamp: