Rosenborg ble for sterke

Rosenborg - Kolbotn 3-1

Foto: Veger Kjærstad, Støtt Norsk Kvinnefotball

Det er mye som har skjedd i Trondheim siden forrige sesong. Ørn har blitt til Rosenborg og flere nye profiler har ankommet klubben. Laget i hvitt og sort ble i dag for sterke for våre jenter.

Sist oppdatert: 19. jul 2020 Skrevet av: Ingvild Isaksen

 

Rosenborg gikk hardt ut fra start og var farlig frempå ved flere anledninger. Vi hang ikke helt med den første omgangen og ble løpende litt imellom, og Rosenborg kunne gå til pause med en 1-0 ledelse. Vi fikk samlet oss litt mer etter pausen, og startet 2.omgang med en scoring. Men Rosenborg slo straks tilbake og vant til slutt fortjent 3-1.

– Vi måtte virkelig jobbe idag, og vi ble nødt til å ta en alvorsprat i pausen. Kolbotn skal til enhver tid være modige og gi fra seg juling, men så var det vi som fikk for mye juling før pausen. I 2.omgang gjør vi noen justeringer og vi klarer å gi fra oss litt mer motstand, men det holdt ikke i dag. Dette lærer vi fra og vi ser allerede frem mot neste helg, var Aleksander Olsens dom etter kampen.

Aleksander lot seg imponere av et godt Rosenborg-lag, og tror de er en av de store gullkandidatene i årets sesong.

– RBK er, etter min mening, det mest spennende laget som kan ta gullet i år. De har en utrolig fin miks av spillere med ulik alder og kompetanse. Slike kamper som i dag gir oss inspirasjon til å flytte krav og referanserammene våre ytterligere i hverdagen.

Første minutter og mål for Synne

Vi trengte litt forandring i 2.omgangen, og inn kommer Synne Christiansen og scorer etter bare 3 minutter på banen. Et frispark fra midtbanen stusses videre av Julie Klæboe til Synne, som setter ballen kontant i mål.

Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån

Synnes toppseriestart ble utsatt etter at hun brakk fingeren i treningskampen mot Vålerenga, og ble nødt til å operere. Nå er hun endelig klarert for spill og fikk i dag sine første 45 minutter.

– Veldig kjekt å få de første tellende minuttene på banen i Kolbotn-drakt, etter en litt uheldig start med brudd i fingeren. Jeg har ventet på dette siden mars, så det var veldig deilig. Selvfølgelig også veldig gøy å åpne målkontoen, og ikke minst at det blir mål ut av noe som vi har øvd på på trening. Skulle likevel ønske at det ble poeng ut av det da.

Synne er enig med Aleksander og syns Rosenborg var gode. Det ble mer arbeid med å stå imot enn å klare å skape noe selv.

– Jeg syns målene vi slipper inn er litt for enkle, men RBK har flere store sjanser hvor vi klarer å stå imot. Vi startet godt i 2.omgang og jeg følte vi var på gang da vi satte utlikningen. Det er synd vi ikke klarer å ta mer kontroll. Men igjen, RBK var gode i dag, så vi skal nok ikke dvele for mye over dette. Jeg syns vi viser tendenser til godt spill i 2.omgang, så jeg gleder meg til fortsettelsen. Jeg tror ikke det er lenge før vi får vår første seier.

KAMPFAKTA

Rosenborg – Kolbotn 3-1
Koteng Arena

1-0 Cesilie Andreassen, 25′
1-1 Synne Christiansen, 48′
2-1 Marit Clausen, 56′
3-1 Marit Clausen, 81′

Gule kort: Sara Hørte, Kolbotn.

Kolbotn
1 Siri Ervik
2 Nikola Orgill
3 Maja Nordahl (k)
13 Sara Hørte
18 Marit Bratberg Lund
20 Tone Bettina Pirisi (ut 84′)
17 My Haugland
23 Kristin Homen
26 Tanja Myrseth (ut 46′)
24 Julie Klæboe (ut 74′)
19 Eline Hegg

Innbyttere:
16 Nathalie Jørgensen
7 Johanne Fridlund (inn 84′)
29 Thea Sørbo (inn 74′)
27 Guro Møller
10 Synne Christiansen (inn 46′)

NESTE KAMP: Lyn – Kolbotn,  Lørdag 25.07, 14.00, Kringsjå Kunstgress

 

HØYDEPUNKTER