Satara Murray klar for Kolbotn

Foto: Liverpool.com

Kolbotn har signert den tidligere Liverpool- og Houston Dash-spilleren Satara Murray. Den amerikanske forsvarspilleren har skrevet en kontrakt som varer ut sesongen, med mulighet for forlengelse ut 2021.

Sist oppdatert: 29. jul 2020 Skrevet av: Ingvild Isaksen

 

– Satara Murray er en spiller med stor internasjonal erfaring etter flere år i Liverpool og nå sist i Houston Dash. Det viser at Kolbotn har ambisjoner og at dette skal bli starten på å løfte Kolbotn opp i toppen igjen av norsk kvinnefotball. Det er et særdeles utfordrende marked der koronasituasjonen har snudd alt på hodet. Men i Satara har vi fått en flott person, utadvendt og med ekstrem fysisk kompetanse som kan bekle hele høyresiden og stopper plass, forteller Aleksander Olsen om ny-signeringen.

Satara er født i Brooklyn, New York, men begynte med fotball etter at hun flyttet til Austin, Texas som 5-åring. Hun spilte i den lokale fotballklubben Lonestar Soccer Club fra hun var 11 og frem til hun begynte å spille college-fotball for University of Carolina. Hun vant et nasjonalt mesterskap med UNC før hun deretter startet sin profesjonelle karriere i England og Liverpool. Her spilte hun i 4 år før hun flyttet tilbake til USA for å spille for NWSL-laget Houston Dash.

Satara Murray er en fysisk spiller, som legger mye stolthet i å hindre motstanderlaget i å score.

– Jeg er veldig rask og ganske fysisk. Den fysiske styrken min er en av mine beste kvaliteter og er etter min mening noe av det viktigste som forsvarer, da det kommer godt med i arbeidet for å hindre motstanderne fra å score. Jeg er også veldig glad i å være med å sette i gang angrep og liker å være med høyere i banen.

Murray kjenner til flere spillere som har spilt i Toppserien, og deres gode ord om ligaen og Norge gjorde at hun til slutt valgte å ta turen over dammen.

– Jeg har flere venner som har spilt i Toppserien tidligere og de har ingenting annet enn gode ting å si om kvaliteten på ligaen. Jeg har også hørt mye godt om Norge og nordmenn, så da jeg valgte å dra fra Houston ville jeg sørge for at mitt neste stopp var et sted hvor jeg ville like fotballen, men også miljøet.

– Toppserien er en av de beste ligaene i verden, så jeg vet at jeg vil bli en bedre spiller av å være her.

Hennes erfaringer fra de øverste ligaene i England og USA vil komme godt med i et ungt Kolbotn-lag.

– Jeg ønsker å ha det gøy og bidra til å gjøre en innvirkning for laget. Jeg ønsker å ha en positiv innflytelse både på og utenfor banen. Jeg gleder meg virkelig til å komme i gang, og forhåpentligvis vil vi oppleve suksess gjennom sesongen!

Satara landet på Gardermoen tirsdag ettermiddag, men blir ikke å se på trening før etter en 10-dagers karantene. Hun vil derfor først være klar for spill når vi møter Vålerenga borte 8.august.

Vi gleder oss veldig til å se henne i aksjon!