Slik spilles Toppserien 2021

Kolbotn åpner i Bergen mot Sandviken 20. mars

Foto: Knut Stenseth, Østlandets Blad

Sist oppdatert: 28. jan 2021 Skrevet av: Svein Angvik

 

Kampene i Toppserien 2021 er nå klare. Denne sesongen blir den første med ny seriestruktur, vedtatt på fotballtinget i mars 2019.

Sesongen 2021 for Toppserien og 1. divisjon kvinner består av et grunnspill (runde 1-18) og et sluttspill (runde 19-25).

Etter endt grunnspill deles Toppserien og 1. divisjon kvinner opp i følgende tre turneringer:

  1. Toppserien Topp 4: Nr. 1-4 fra grunnspillet i Toppserien danner sluttspill med dobbel serie.
    • Vinneren blir seriemester.
  2. Toppserien: Lag nr. 5-10 fra grunnspillet i Toppserien pluss lag nr. 1-2 i grunnspillet i 1. divisjon danner sluttspill med enkel serie.
    • Lag nr. 6 spiller kval. mot lag nr. 1 i sluttspillet for 1. divisjon, hvor vinner spiller i neste sesongs Toppserie.
    • Lag nr. 7 og 8 rykker ned til 1. divisjon.

– Spilleplanen er utarbeidet i tett samarbeid med TFK og NRK, sistnevnte som rettighetshaver i Toppserien. Tidlig sesongstart i mars har vært utfordrende med tanke på anleggene, men er løst ved at klubbene med naturgress ikke spiller hjemmekamp før i april. Vi har også hatt fokus på at Toppserielag og Eliteserielag, med delvis de samme supporterne, så sjelden som mulig skal ha hjemmekamp samme helg. Ellers har vi selvfølgelig alltid et øye på at lag som deltar i Champions League skal ha best mulig inngang til sine internasjonale spilledager, sier leder av NFFs konkurranseavdeling Nils Fisketjønn.

– Etter tidenes serieavslutning i fjor gleder vi oss vanvittig mye til årets sesong, som blir den første med det nye serieformatet. Spilleplanen byr på underholdende oppgjør hver eneste runde, og med en bred TV-dekning ligger alt til rette for et fantastisk år for Toppserien, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner.

NRK sender en kamp hver runde. De øvrige kampene blir vist på Amedias sportsportal direktesport.no.