Trener Slatleim har ordet

A-laget

Sist oppdatert: 22. mar 2019 Skrevet av: ingeborg

 

Før seriestart mot Lillestrøm på lørdag har vi bedt trener Knut Slatleim om å dele sine tanker før 2019 sesongen.

Etter om lag 60 felles fotballtreninger, seks treningskamper, et par internkamper, ukentlig felles styrketrening og en haug med individuelle løps-, styrke- og fotballtreninger står endelig seriestart foran oss. Forsesongen i Norge er lang og en periode uten tellende kamper fra november til slutten av mars kan være i lengste laget for de fleste. I hvert fall når du snakker om sultne og motiverte toppidrettsutøvere. De har vi mange av.

Motivasjonen inn i fjorårssesongen var enkel: Vi skulle vise at vi dugde, at tabellplasseringen i 2017 ikke var representativ for den gruppen vi har her i Kolbotn. Det ble en kamp hele veien, i andre enden av tabellen til forskjell fra kampen i 2017. En kamp på den mer lystbetonte delen av tabellen. Fasiten ble en 5. plass, målforskjellen unna edelt metall. Vi har evaluert og justert noe, tatt med oss det vi opplevde som viktige momenter i oppkjøringen i 2018 og satt oss nye mål inn i 2019. Vi har jobbet mye med å bevisstgjøre at ingenting kommer gratis, at innsatsen og jobben vi gjør må være akkurat den samme som i fjor, og gjerne bedre. Det er en krevende jobb vi har gjort. Man ønsker å vedlikeholde og forbedre det vi allerede var gode på i 2018, samtidig som man ønsker å utvikle nye deler av spillet. At vi har lykkes med en kontinuitet i spillergruppen er en nøkkel til at vi kan tørre å prøve på dette og noe vi ser er viktig for at vi skal ta nye steg.

Hvor godt vi har lykkes vil vi få svarene på fremover og vi får oss en solid test allerede i første runde.  Lillestrøm på bortebane er sannsynligvis den tøffeste kampen av de tjueto vi skal gjennom i år. Det eneste laget vi ikke tok poeng fra i fjorårssesongen. Selv om vi er en åpenbar underdog har vi ambisjoner om å gjøre noe med dette i år. Skal vi lykkes må vi opptre voksent, spille på hele vårt spekter og gi alt hele veien. Klarer vi det har vi en ambisjon om å kunne skape trøbbel for de fleste i år, så hvorfor ikke begynne med den tøffeste testen? Vi gleder oss!