Uavgjort, kvalik og drømme-comeback

Kolbotn-LSK 1-1

Jenny Norem med comeback og scoring. Foto: Knut Stenseth

Det ender med poengdeling mot LSK i dagens kamp, vår 7. for sesongen. Etter lørdagens Toppserieresultater er det nå klart at vi må ut i kvalik, uavhengig av resultater neste helg.

Sist oppdatert: 07. nov 2020 Skrevet av: Ingvild Isaksen

 

Aleksander Olsen er bare delvis fornøyd etter dagens gjennomføring:

– Vi spiller en ny uavgjort i en kamp vi gjerne skulle vunnet. Jeg har prøvd å bygge opp at alle i dette laget er like viktige uavhengig av spilletid, vi gjør fem bytter i dag og de som kommer inn er med på å sørge for at vi får med oss ett poeng mot en god motstander. Vi er delvis fornøyd, men mest lettet fordi vi slipper å få en direkte cupfinale på Røabanen neste helg, så vi skal bruke de neste ukene inn mot kvaliken godt. 

Utligningsmålet mot LSK ble scoret av Jenny Norem, som i dag gjorde sitt Toppseriecomeback etter et langt skadeavbrekk. På grunn av to korsbåndsskade har ikke Jenny spilt en Toppseriekamp siden august 2017, og i dag fikk hun sine første minutter.

– Jeg har bare vært en liten del av den veien Jenny har vært på, men den har nok vært særdeles tung. Og at hun får den gleden av å score etter kun noen få minutter på banen i sitt første innhopp, det betyr nok enormt mye for henne. Og så er det veldig gledelig sett med Kolbotn-øyne, for får vi Jenny Norem tilbake på toppnivå, så er det en spiller vi kan glede oss til å se i 2021, men også i de resterende kampen i 2020. Jeg er veldig glad på hennes vegne.

Målscoreren selv var naturligvis lette og glad etter kampslutt.

– Det føles helt vilt. Jeg skulle selvfølgelig sett at vi vant i dag, men for min egen del er det bare helt sykt deilig å få komme tilbake på Sofiemyr og spille Toppseriekamp. Og at jeg i tillegg scorer og redder ett poeng er bare helt vilt.

– Det har vært en lang og grusom reise. Jeg hadde nesten mistet trua på at jeg skulle få spille fotball igjen, men det kjennes så bra ut nå og det føles litt utrolig at man har klart å komme seg igjennom det, jeg tror det nesten ikke helt selv.

Det gjenstår nå én kamp i Toppserien, borte mot Røa. Ingen av lagene har mulighet til å endre tabellsituasjonen, så nå starter forberedelsene mot kvalik som spilles senere i november.

KAMPFAKTA

Kolbotn – LSK 1-1
Sofiemyr Stadion

0-1 Ina Gausdal, 3′
1-1 Jenny Norem, 86′

Gule kort: Emilie Haavi, LSK

Kolbotn
1 Siri Ervik
2 Nikola Orgill
3 Maja Nordahl
13 Sara Hørte
18 Marit Bratberg Lund
23 Kristin Holmen
6 Noor Eckhoff
20 Tone Bettina Pirisi
7 Johanne Fridlund (
24 Julie Klæboe
19 Eline Hegg

Innbyttere:
25 Hildegunn Sævik
17 My Haugland (inn 75′)
29 Thea Sørbo
10 Synne Christiansen
11 Meg Brandt
22 Ingrid Rokke Elvebakken
16 Nathalie Jørgensen
33 Cece Kizer
5 Jenny Norem

HØYDEPUNKTER