Viktig 3 Poenger på Nadderud!

Sist oppdatert: 06. aug 2022 Skrevet av: nathan

 

I dag reiste vi til Nadderud Stadion for å spille mot Stabæk, en viktig kamp for topp 4 plassering i Toppserien. En imponerende prestasjon fra Kolbotn jentene gir oss en deilig 0-1 seier!

Kolbotn startet kampen best av de 2 lagene. Vi kontrollerer kampen tidlig, men skaper ikke de helt store sjansene. Stabæk kommer mer inn i kampen utover i omgangen.

Det ble en fysisk kamp, og Kolbotn var klar for denne testen med sterke taklinger fra Emilie Østerås & Susanne Haaland. Mot slutten av første omgang fikk Kolbotn tilbake kontrollen, og truet med skudd fra Eline Hegg & Sarah Dyrehauge Hansen. De testet med dette Sunniva Skoglund i mål for Stabæk. Like etter scorer Tonje Pedersen for Kolbotn (41 min) med et fantastisk mål fra 25m, rett i krysset. Kolbotn fortsatte å kontrollere kampen, og var nær ved å øke ledelsen etter at et fantastisk frispark fra Sarah Dyrehauge Hansen ble reddet inn til stolpen fra Sunniva Skoglund. Kolbotn går til pause med fortjent ledelse.

Stabæk kom inn i andreomgangen med ny energi, men uten å teste Panengstuen i mål. Kolbotn hadde flere gode sjanser til å score flere mål, med forsøk fra Sarah Dyrehauge Hansen, Julie Klæboe og Martine Fenger. Men et mål var nok til å vinne kampen. Det var også veldig gledelig med Jenny Norem som spiller sine første minutter i Toppserien i 2022. I tillegg debuterer Rikke Stoltenberg og Martine Fenger med sine første offisielle kamper for Kolbotn.

– Først og fremst så er jeg utrolig stolt av jentene. En utfordrende inngang til kampen, med få forsvarere tilgjengelig og mange i nye posisjoner. Jentene løser det på utmerket vis og viser en moral og kollektiv innsats jeg ikke har sett maken til. Jeg synes vi vinner fortjent og kunne fort drept kampen tidligere med noen enorme muligheter. Defensivt løser vi det veldig bra, og et godt Stabæk lag skaper bort imot ingenting.

– Vi avslutter kampen med to backer som stoppere og to kantspillere som backer, og likevel står vi enormt godt i det, selv når Stabæk pumper inn baller.

– Gledelig at Susanne fikk sine første minutter på lang tid og hun kom veldig godt fra det. Også veldig moro at Rikke og Martine fikk sin offisielle debut for klubben. Begge med gode bidrag.

– En lagseier seier med stor L, sier vikarierende hovedtrener Stian Tjærnås Dahl og sportssjef Marius Overmo, i kor!

Neste kamp for Kolbotn er på søndag 14. august kl15.00 som Rosenborg besøk Sofiemyr Stadion. Vi ser frem til at du kommer og heier på oss!

Kampfakta

Stabæk-Kolbotn (0-1) 0-1
Lørdag 06.08.22, Kl15.00
Nadderud Stadion

Mål:
Tonje Pedersen (41’)

Første XI: Selma Panengstuen, Thea Sørbo (Ut 45), Ingrid Elvebakken, Susanne Haaland (Ut 67), Fanny Lång, Emilie Østerås, Tonje Pedersen, Sarah Dyrehauge Hansen, Ingrid Kvernvolden (Ut 81), Julie Klæboe, Eline Hegg

Innbyttere: Emma Larsen, Carina Wik Alfredsen, Lena Soleng Hansen, Emma Green, Jenny Norem (Inn 45), Rikke Stoltenberg (Inn 81), Martine Fenger (Inn 67), Aurora Kibsgaard

Billetter: Kolbotn-Rosenborg