Vilde Birkeli klar for Kolbotn

Vilde Gullhaug Birkeli kommer fra Røa til Kolbotn før kommende sesong! Foto: Vegard Wivestad Grøtt, Bildbyrån

Vilde Gullhaug Birkeli ble denne uken klar for Kolbotn. Hun kommer fra Røa og har skrevet en kontrakt ut 2021.

Sist oppdatert: 16. des 2020 Skrevet av: Ingvild Isaksen

 

Vilde Birkeli kommer fra Skedsmo og har gått gradene i Skedsmo og Kongsvinger før hun meldte overgang til Røa i 2018. Den 20 år gamle midtbanespilleren har allerede rukket å spille over 60 kamper i Toppserien og har flere u-landskamper på CVen. 

Aleksander Olsen sier følgende om den nye signeringen:

– Vilde er en energisk og målrettet spiller med bred erfaring fra Toppserie-spill, til tross for sin unge alder. Hun passer profilen i Kolbotn godt og vil komplementere et allerede svært talentfullt midtbaneledd. Vilde er en spiller som passer perfekt inn i hva vi ønsker å bygge for 2021 og for fremtiden. Kolbotn skal stein for stein bygge opp et fundament til å igjen bli en klubb å regne med i toppen av norsk fotball.

Vilde vil bli å se med Kolbotn når de starter opp igjen etter nyttår.

– Å signere for Kolbotn føles som et riktig steg og jeg tror at klubben er et fint sted for meg å utvikle meg videre som fotballspiller. Kolbotn har et bra trenerteam og støtteapparat, og ikke minst en solid spillergruppe, som er klare for å kjempe i toppen av tabellen. Denne satsingen ønsker jeg å være med på, og jeg gleder meg til å kunne bidra! Det blir en spennende sesong og jeg er klar for nye utfordringer, sier Birkeli om valget.

Vilde spilte som nevnt for Røa denne sesongen og kjempet lenge sammen med de rødkledde mot Kolbotn for å unngå nedrykk. Kolbotn overlevde kvalik, mens Røa blir å ta den tunge veien ned til 1. divisjon etter 20 år i Toppserien.

– Det har vært en veldig tøff sesong. Nedrykk er noe av det verste en fotballspiller kan oppleve, og det går naturligvis inn på både spillere og trenere, og hele Røa-familien. Men jeg er sikker på at Røa er å se i Toppserien etter neste sesong! Jeg er takknemlig for 3 fine år i klubben, hvor jeg har utviklet meg som spiller og fått venner for livet.

Midtbanespilleren har store ambisjoner som spiller og håper hun vil kunne utvikle seg videre i Kolbotn.

– Jeg er en løpssterk midtbanespiller, som er god til å bryte pasninger og vinne ball. Jeg er trygg med ballen i beina, og har god pasningsfot med både høyre og venstre. Målet mitt er å kunne leve av fotballen og spille midtbane i en av de aller beste klubbene i utlandet. Jeg har også en ambisjon om å ta steget opp fra U23 og bli en A-landslagsspiller. Dette krever at jeg er dedikert og jobber målretta hver eneste dag! 

I 2021 er det Kolbotn og Toppserien som gjelder, og Vilde håper at hun vil kunne hjelpe Kolbotn med å kjempe høyere på tabellen kommende sesong.

– I 2021 ønsker jeg å utvikle mine offensive ferdigheter og bli en mer skapende spiller, som er med på å avgjøre kamper og bidra til at Kolbotn skal kjempe i toppen av tabellen! 

Vi ønsker Vilde velkommen og gleder oss til å se henne i aksjon på Sofiemyr!