Aurora Kibsgaard er klar for Kolbotn

Aurora Kibsgaard (rød #6) i duell med Carina Wik Alfredsen (hvit #6). Foto: Thomas Brekke Sæteren, NFF

Sist oppdatert: 21. jun 2022 Skrevet av: Bendik Almås

 

Den unge Bergenseren som for tiden lader opp til Åpent Nordisk Mesterskap med J16-landslaget melder overgang fra Fyllingsdalen og vil være klar for Kolbotn i starten av juli.

Midtbanespilleren, som omtaler seg selv som en spiller med fotballforståelse, fart, basisteknikk og utholdenhet, sier valget av Kolbotn var enkelt.

– Jeg følte med veldig ønsket av Kolbotn, og det er en klubb som er flink til å utvikle unge spillere til et høyt nivå.

Både hovedtrener Aleksander Olsen og sportssjef Marius A. Overmo er full av lovord om det unge talentet.

– I Aurora får vi en spiller som er svært talentfull og har et stort potensial. En spiller som kan dyrkes til en som styrer spillet og skaper trygghet rundt seg. Hun er en av 3 landslagssjenter KIL signerer i sommer for fremtiden. Dette er en viktig del av vår strategi i perioden fremover å satse på egne utviklede spillere og dernest unge spillere med X-faktor. Vi gleder oss til å jobbe med Aurora og utvikle henne videre i vårt miljø, sier Aleksander, og får støtte av sportssjefen:

– Kolbotn skal være klubb nr. 1 i Norge for unge talenter som vil opp og frem på fotballkartet. Aurora har vært fast inventar på aldersbestemte landslag, og er en spillertype som passer vår modell godt. Hun er god i presspill, samtidig som hun er dyktig med ball. Det er et godt utgangspunkt for oss å jobbe videre med, og hun kan bekle flere roller på midten. Vi gleder oss til Aurora blir en del av troppen.

Aurora skal som sagt spille Åpent Nordisk Mesterskap i starten av juli sammen med J16-landslaget, Carina Wik Alfredsen og Kolbotn-klare Martine Fenger. Kampene blir avholdt i Lillestrømsområdet og kampprogrammet er som følger:

1. juli: Norge – Island kl 18:00, Strømmen Stadion
4. juli: Plasseringskamp kl 16:00, Jessheim Stadion
7. juli: Plasseringskamp