En god prestasjon, uten poeng mot serielederen

Vi kjempet, kriget og spilte tidvis god fotball, men poengene glapp på overtid mot serielederen

Bare fire dager etter bortekampen mot Brann, som ble et tungt kapittel var det klart for ny stor test! Den soleklare serielederen fra Oslo øst kom til Grorud med 11 strake seire og serie og cup, og en solid 42-7 i målforskjell på disse kampene. Det var med andre ord svært få, eller ingen som levnet oss noen sjanser mot de kongeblå.

Kampen startet meget godt for oss, og de første 8 minuttene åpner vi i et tempo som gjestene sliter med å håndtere. Vi skaper et par store sjanser, og kunne fort ledet både 1 og 2-0 etter ti minutter. Vålerenga klarer å kjempe seg litt inn i kampen utover i omgangen, og skaper noen sjanser som fort kunne vært mål. Resultatet til pause er 0-0, noe som ut ifra spill og sjanser er ganske rettferdig.

A very good performance against a very strong team. The group deserved more than what they got but so many positives to take from the game. We came with intensity in our press and play and made it difficult for VIF to break through. We should have taken the lead but the way the team continued to push and back each other was really enjoyable to see. We have to take this performance further now and be confident in the way we play to produce the results we deserve.

— Luke Torjussen

I andreomgang har bortelaget mye mer ball i de første 45 minuttene, og kommer til noen halvsjanser tidlig. Oppofrende forsvarsspill gjør at det fortsatt står 0-0, og vi er virkelig med i kampen! Vålerenga styrer mye, men en eminent Selma Panengstuen i målet, kombinert med godt boksspill gjør at vi står godt imot det etter hvert store trykket som kommer. Troen på et meget overraskende poeng er virkelig til stede, men blir effektivt fjernet når Olaug Tvedten setter 0-1 på meget vakkert vis i det 90. minutt. Til tross for en meget god lagprestasjon ender det med null poeng, og en skuffende avslutning på onsdagskvelden på Grorud.

Nå får spillerne en liten frihelg, før arbeidet fortsetter og turen til Arna kommer neste helg!

Vi vil også gratulere Kolbotn-jenta Aida Berg med sin toppseriedebut! Etter en lang periode med skader er hun endelig tilbake på fotballbanen, og vi gleder oss til å se mer av 16-åringen fremover!

Kampfakta:

Kolbotn - Vålerenga: 0-1 (0-0)

Lagoppstilling:

S. Panengstuen, E. Niss, E. Braut Brunes, T. Henriksen, J. Bækkelund, T. Mikkelsen (S. Gamst 41´), C. Wik Alfredsen, L. Malloul (A. Berg 84´) E. Hegg, J. Fridlund, C. Larsen

Målscorer:
90´ Olaug Tvedten (VIF)

Gult Kort:
75´ Joanna Bækkelund
88´ Selma Panengstuen