Et poeng med hjem, fra sola på Åsane arena

Onsdagskveld i Bergen, med sol og fantastiske forhold. Rammene var virkelig på plass for en fin fotballkamp mot Åsane.

Kampen startet fint for våre jenter, og vi fikk tidlig initiativet i kampen. Etter snaue 20 minutter spilt presser vi frem et brudd høyt i banen, som Johanne Fridlund snapper opp. Hun utfordrer et par Åsane forsvarer, før skuddet går rett på Savanna Duffy. Litt senere i omgangen fortsetter vi å skape sjanser, når Celine Larsen blir spilt i gjennom på høyresiden, og finner Thea Mikkelsen foran mål. Avslutningen fra 7 meter treffe stolpen, og triller dessverre for vår del utenfor. Vi fortsetter å kontrollere banespillet, og det er veldig lite hjemmelaget skaper mot oss. På overtid av omgangen finner Johanne Fridlund, Eline Hegg inn i feltet på en dødball. Midtbaneeleganten treffer klokkereint, og vi går opp i ledelsen. Rett før dommeren blåser av til pause, får Christina Osnes-Ringen en god mulighet fra 4 meter, men headingen går over Åsane-målet.

I believe we were unfortunate not to come away with three points but we have to be more effective in front of goal. We created a lot and denied Åsane many opportunities. The first half overall was good but we started poorly in the second half and this resulted in us conceding. We kept pushing but couldn’t finish and that was frustrating for us all.

— Luke Torjussen

Etter hvilen er det et helt annet Kolbotn-lag som kommer ut. De første 10 minuttene er vi ikke til å kjenne igjen fra de første 45 minuttene, noe Åsane spiss Katarina Dybvik Sunde utnytter seg av. Hun utligner til 1-1, etter svakt forsvarsspill av Kolbotn.
Vi klarer alikevell å kjempe oss tilbake, og får mer og mer kontroll på banespillet igjen. Vi kommer til flere gode avslutningsmuligheter, ved flere anledninger med både Johanne Fridlund, Marie Moen Preus, Thea Mikkelsen, Carina Wik Alfredsen og Christina Osnes-Ringen. Vi skyter dessverre litt for mye med løskrutt, og innbytter Andrea Kvammen i Åsane målet holder buret rent. Mot slutten av kampen får Emma Braut Brunes en fin mulighet på corner, men også her blir det dessverre ingen uttelling for Kolbotn-jentene.

Det betyr at vi tar med oss et poeng med hjem fra varmen i Bergen, og gjør oss klare for ny kamp mot Brann allerede mandag!

Kampfakta:

Åsane - Kolbotn: 1-1 (0-1)

Lagoppstilling:

S. Pangstuen, C. Osnes-Ringen (L. Malloul 87´), E. Braut Brunes, M. Helland Flø, T. Mikkelsen, C. Wik Alfredsen , T. Henriksen, E. Hegg, J. Fridlund, C. Larsen, M. Moen Preus (A. Lia 78´)

Målscorer:
45´ Eline Hegg
52´ Katarina Dybvik Sunde (Åsane)

Gult Kort:
35´ Celine Larsen
72´ Mathea Andresen (Åsane)
86´ Kim Røtne (trener Åsane)
88´ Selma Løvås (Åsane)