Fire Kolbotn-jenter på landslagssamling denne uka

Uka nærmer seg slutten, og en helg uten Toppseriekamp kan være kjedelig. Alikevell har noen av våre jenter spilt med flagget på brystet, mot hverandre denne uka. Foto: Kristian Bjerke

Etter noen måneder med Toppseriespill, sto en aldri så liten landslagspause på agendaen. Fire av våre unge og håpefulle ble tatt ut på treningssamling, med henholdsvis J19 og U23 landslaget.

J19

Dette var første samling for "det nye" J19 kullet, etter at 2005 jentene gikk ut av J19 landslaget, og ble erstattet av ungt og friskt pågangsmot fra 2007 kullet. En blanding av 2006 og 2007 jenter, hvor flesteparten av jentene på denne første samlingen var like gamle som vår egen Carina Wik Alfredsen. Hun ble tatt ut som en av de viktigste midtbanespillerne på dette kullet, etter å ha representert J19 landslaget ved flere anledninger også i fjor. 

For Carina og resten av J19 landslaget ble det en 5 dagers treningssamling, som ble avsluttet med 2x45 minutter mot U23 landslaget. Vårt unge midtbaneanker startet kampen, og spilte gode 60 minutter som til slutt endte opp med å tape 2-1 mot det norske U23 landslaget. 

U23

Per Inge Jacobsen valgte også å arrangere en liten treningssamling denne uka. Han samlet et U23 landslag med spillere fra Oslo og omegn, sammen med noen som har sin hverdag i utlandet, men som har avsluttet sesongen i sine klubber. Her ble både Selma, Emma og Eline tatt ut, til det som ble en liten "tre dagers" samling, med to fotballøkter samt nevnte kamp mot J19 landslaget. 

Det er fint å se at våre jenter får representere landet, selv om det bare er en nasjonal samling uten internasjonale referanser. Alle fire kommer godt ut av samlingen, og presterer godt. Dette er spillere som har spilt seg bedre og bedre utover sesongen, og den utviklingen kommer til å fortsette! Det gledes.

— Vetle Vangstuen

Disse Kolbotn-jentene har litt varierende erfaring fra dette landslaget, hvor Selma står med 10 kamper for U23, mens Emma og Eline står med 0. De to sistnevnte var i troppen når U23 landslaget møtte Nederland (avlyst pga snø på Hamar) og Sverige i april, uten å få spilletid. 

Denne gangen derimot ble det godt med spilletid på alle tre. Samtlige startet kampen for U23, og leverte gode prestasjoner på Strømmen stadion. Selma spilte full kamp, Emma spilte 75 minutter og Eline sto 60 for et U23 landslag som burde vunnet med større margin mot det nye J19 landslaget.

Nå har jentene fått et par fortjente fridager, før en ny treningsuke og Rosenborg borte på lørdag!

Foto: Kristian Bjerke

 

Annonse fra Toppserien: