Før kampen: Arna-Bjørnar i 15. serierunde

Sommerferien er over, og Toppserien er endelig i gang igjen! Vi starter andre halvdel av sesongen, borte mot Arna-Bjørnar. / Foto: Marius K. Eriksen

Det er en og en halv måned siden Toppserien-hymnen ble spilt. Nå skal vi endelig i gang igjen, når turen går til bydel Arna i Bergen på tirsdag.

Høstsesongens første motstander ligger nederst på tabellen, og har plukket med seg 3 poeng på sesongens første 14 kamper. Etter nedrykket i fjor, fikk de plassen tilbake når Avaldsnes ble fratatt toppserielisensen grunnet økonomi. De røde og svarte fra Bergen takket ja til plassen, og fikk en ny sjanse på øverste nivå. Sesongen så langt har vært tøff, og to uavgjortresultater mot Åsane og et utrolig 1-1 resultatet mot LSK har vært poengfangsten før ferien. 

First challenge after summer and an important one. We have trained well leading up to the game so we need to turn up with confidence and play with the quality we know we have. If we can do this we will create problems for them and then the key will be executing these opportunities.

— Luke Torjussen

Før sesongen tok Mina Bell Folland tatt turen til divisjonskollega Røa, Marie Rekdal Johannsdottir reiste til Molde og Hanna-Lina Boubezari reiste sørover til Real Oviedo. Kaja Bjelde Hjelmhaug tok turen til LSK kvinner og Imane Chebel har reist til Flamengo. Også Ina Gausdal og Sigrid Aas pakket sammen sakene og forlot klubben. Nå i sommer har Emma Sivertsen trappet ned, og ellers har det ikke skjedd så veldig mye på kontorene på Arna idrettspark. En spiller ut, og ingen inn er den foreløpige fasiten, i sommeren overgangsvindu. 

Vinduet hos oss har også vært ganske rolig. Tyra Bengtsson har reist til USA, og signert for Marshall university, mens Christina Osnes-Ringen har tatt turen til Aafk Fortuna. Inn har det ikke kommet noen, men det er gledelig å se at Lea Ellingsen, Susanne Haaland, Aida Berg, Malin Rønningen og Thea Wilhelmsen er på god vei tilbake fra skade. Noen litt lengre fremme i løypa enn andre, og vi gleder oss til å få alle tilbake på banen!

Kampen mot Arna-Bjørnar tidligere i sesongen endte med en fin 4-1 seier til oss, i en kamp som fort kunne vært preget av flere Kolbotn-mål. Ser man historisk på dette oppgjøret, har vi vunnet de fire siste oppgjørene mot Bergenslaget. 

K P
7 Lyn 15 18
8 Kolbotn 14 12
9 Åsane 15 5
10 Arna-Bjørnar 14 3


Det gjør at vi gleder oss til tirsdagens oppgjør, som spilles på Arna idrettspark kl 18:00.
Er du i Bergen, og vil se kampen kan du kjøpe billetter her: Billetter: Arna-Bjørnar - Kolbotn
Hvis du ikke har mulighet til å utforske Bergen by denne tirsdagen, kan du se kampen her: TV2 Play: Arna-Bjørnar - Kolbotn

Annonse fra Toppserien: