Før kampen: Røa i første serierunde

Etter et år i 1. divisjon, er vi endelig tilbake der vi hører hjemme! Toppserien 2024 skal sparkes i gang, hjemme mot Røa på lørdag.

Snøen har begynt å smelte, og seriestart nærmer seg! Det er mange som sier at den norske oppkjøringen er lang, men med seriestart midt i mars så kan vel det diskuteres. Nå er treningskampene lagt bak oss, og det skal endelig kjempes om poeng! Røa er vår første motstander, når vi tar fatt på vårt toppseriecomeback! 

Røa har på lik linje med oss en lang og tro historie i det øverste selskap. De har vært å se i vår øverste divisjon siden 2001, med unntak av et nedrykk i 2020, som ble etterfulgt av et solid opprykk året etter. Fem seriemesterskap, fem cupgull og deltagelse i UEFA-cupen ved to anledninger gjør at vi uten tvil kan kalle klubben en av bærebjelkene i den norske toppfotballen! Det er altså en skikkelig Toppserie-veteran som står på motsatt banehalvdel, når årets sesong sparkes i gang.

2023 sesongen for de røde og gule fra andre siden av Oslo gikk litt opp og ned, og en sjuendeplass på tabellen ble fasit etter 27 serierunder. 33-43 i målforskjell viste at det ofte var jevne kamper, uten alt for mye mål. Ser vi på hjemme og bortetabellene, var også Røa et lag som trivdes best i kjente omgivelser. 19 poeng på hjemmebane, og bare 8 på bortebane er ganske markant. Så da er det jo fint at helgens kamp spilles på vår hjemmebane.

I vinter har vært litt overgangsaktivitet på klubbhuset ved Røa banen. Ute dørene har fjorårets spydspiss Tuva Espås gått, når hun flyttet litt nærmere Oslo sentrum, og ble Vålerengaspiller. Marie Aspenes har tatt turen til nordens paris Tromsø, for å spille for de hvite og røde på Romssa. Julie Ausdal og Kristin Haugstad har gått til nado ØHIL, og Maiken Bjørndalen har pakket sakene sine og forlatt klubben. 

Inn har Maja Martinsen fra Sarpsborg 08 kommet, samt Hanna Rake Ellingsen fra ØHIL. Mina Bell Folland har byttet ut Bergen og Arna-Bjørnar med Røa, og den 29-årige keeperen Louise Högrell fra söta bror og Växjö DFF. 

Det er med andre ord et litt nytt Røa lag som entrer banen på lørdag, men også et lag som har brukt oppkjøringen godt. Hønefoss, Djurgården, Åsane, Stabæk, Lyn og ØHIL har gitt de god matching inn mot seriestart.

Vi gleder oss veldig til å være tilbake der vi hører hjemme. Vi rykket opp med en ung og spennende gjeng, og ønsker virkelig å gi de tillitt i år også. Det har de fortjent, og vi går inn i sesongen med ung pågangsmot og masse energi. Vi gleder oss rett og slett veldig!!

— Vetle Vangstuen

Vi på vår side har brukt oppkjøringen godt, uten at det er har vært noe revolusjonerende endringer. Vi mistet Emilie Østerås til Stabæk, og hentet inn Thea Mikkelsen fra Grei. Ellers så stallen lik som i fjor, noe som gir en meget viktig kontinuitet i laget. Luke Torjussen har kommet inn for Tresor Egholm, og ellers så er suksessoppskriften fra 2023 fornyet med litt andre ingrediensen, men med samme grunnstamme. 

2023 sesongen ga oss kjennskap med mange ulike stadioner, men i år skal vi faktisk ha den samme hjemmebanen gjennom hele sesongen! Den er riktig nok på Grorud, men en liten halvtime i bil, gjennom Sinsenkrysset gir deg tilgang til masse unge og lokale spillere, kombinert med etablerte bærebjelker som kan by på offensiv og uredd fotball gjennom denne toppseriesesongen! 

Er du trener, lagleder eller forelder til et lokalt fotballag, og lurer på om du skal på kamp?? Vi tilbyr Gratis buss til alle lokale fotballag!!

Vi håper å se deg på Grorud, når vi møter Røa på lørdag kl 15:00! 

Annonse fra Toppserien: