Før kampen: Stabæk i 2. serierunde

Været ga begge klubbene en forsinket seriestart. Nå ligger alt til rette for en spennende duell mot vertene fra Bærum.

Etter et snøkaos uten like, gikk både Stabæk og vår egen serieåpning litt senere enn planlagt. Begge lagene gikk på tap i første serierunde og er ute etter å starte poengfangsten på Nadderud.

Stabæk møtte en av gullfavorittene mandag kveld, og ga Vålerenga en real fight. En tidlig Stabæk scoring, og 45 gode minutter for gjestene var ikke nok til å ta med seg poeng, og hjemmelaget dro i land en 3-1 seier på Intility Arena. 

Oppkjøring har gitt blandede resultater, mot ulik motstand for årets Stabæk lag. Seier mot Aafk Fortuna, og uavgjort mot Rosenborg på La Manga, etterfulgt av seier mot Røa, tap mot Rosenborg og seier mot oss i starten av måneden. Det har vært beholdningen for de blå fra Bærum. 

På overgangsfronten har det også skjedd litt i brakka på Nadderud. Inn har de fått tildeligere Kolbotn kjenning Emile Østerås, og ut dørene har Malin Rovelstad og Malene Dunsby gått på lån og Zara Jönsson har gått til Djurgården. Familien Jönsson har alikevell beholdt familiekvoten i klubben, for etter en lang trenerjakt fant de erstatteren til Petter Belsvik i egne historiebøker.

Ny helg og nye utfordringer. Vi tar med oss en del positiv fra søndagens kamp, og gleder oss til å ta fatt på Stabæk-kampen! Vi har fått trent godt hele denne uka, og forberedt oss godt. Flere og flere kommer tilbake på feltet, noe som gir oss en fin boost inn mot kampen!

— Vetle Vangstuen

Jan Jönsson ble i slutten av januar presentert som ny hovedtrener for Stabæk-jentene, og vendte dermed tilbake til klubben for tredje gang. Så vil tiden vise om svensken klarer å gjenskape fjorårets femteplass denne sesongen, og kanskje også forbedre den. 

Det er med andre ord en spennende motstander som står på motsatt banehalvdel på lørdag, når dommer Veronika Fjeldvær blåser i gang kampen, kl 15:00 på Nadderud!

K P
8 Åsane 4 2
9 Arna-Bjørnar 4 1
10 Kolbotn 4 0

 

Annonse fra Toppserien: