Foto: Marius K. Eriksen

Før kampen: Vålerenga i 3. serierunde

Påsken og landslagspausen er over, og vi skal endelig fortsette årets Toppserie!

Etter to Toppserie-runder, kom årets første avbrekk fra seriespill. Påskens ankomst, samt landslagspause gjorde at vi har fått god tid til å trene godt, men også ladet batteriene med Kvikk lunsj, solo og store mengder appelsiner.

Vålerenga: Før kampen mot Kolbotn

Nå skal vi endelig i gang meg normale uker og kamper igjen, og vi starter med å ta turen til Intitlity arena på lørdag. Fjorårets seiremester Vålerenga er vertskapet, når vi tar turen gjennom Mortensrud, Bryn og Teisen på veien mot Intility. i 2023 versjonen av Toppserien gikk de kongeblå fra hovedstaden av med gullet, med et poengs margin foran Rosenborg. Foran årets sesong, måtte de regjerende mesterne tåle det store favorittstempelet. Det stempelet klarte de å leve opp til i andreomgang i første serierunde, når de snudde 0-1 til 3-1 etter hvilen mot Stabæk for nesten en måned siden.

I andre serierunde var de satt opp mot Brann i Bergen. Det ble en kamp som ble utsatt, for at Brann skulle få ladet opp til kvartfinalen i Champions League mot Barcelona. Det betyr at helgens motstander bare har spilt en seriekamp, og står med foreløpig full pott.

I think this is obviously a tough challenge for us to go away and play against a top team, but that should be something we embrace and look forward too. I´m excited to see how we manage tactically. I expect us have to defend well but if we can be efficient with the ball we can create problems for them.

— Luke Torjussen

Fjorårets seriemester har i løpet av vinteren sikret seg Pia Grinde Hansen fra ØHIL, Iselin Sandnes Olsen fra Lyn, Emma Godø fra erkerival LSK, Tuva Enblom fra Örebro, Sædis Heidarsdottir fra Stjärnan, Tuva Espås fra Røa og Tilde Lindwall fra Djurgården.

Ut dørene på Oslo Øst har Kaisa Haga gått. Landslagskeeper Guro Pettersen har gått til Werder Bremen, Laura Pedersen og Klara Sporsem har gått til hardsattsende Molde, Mari Nyhagen har gått på et nytt utlån til Røa, og fjorårets "gullkaptein" Ingibjörg Sigurdardottir har gått til Duisburg. Det er med andre ord store utskiftninger i Vålerenga-leiren, som ledes av Nils Lexerød. 

Vi på vår siden kommer vi fra to delvis godkjente prestasjoner, uten resultater som reflekterer det. Får vi en gjenskaping av forrige kamp mot Vålerenga, fra 2022? Da ble resultatet 3-1 til oss, og vi håper å få til noe lignende på lørdag. 

Kampstart på Intitlity kl 15:00 på lørdag. Har du ikke mulighet til å ta den korte turen, så kan kampen sees på TV2 Play. 

Billetter til kampen kan kjøpes her: Billetter: Vålerenga - Kolbotn

 

Foto: Marius K. Eriksen 

Annonse fra Toppserien: