Gjenbruksbutikken OMA er ny samarbeidspartner

Kolbotn IL og Gjenbruksbutikken OMA har inngått et samarbeid om gjenbruk av Kolbotn klær og sportsutstyr. Begge organisasjonene har et fellesmål om å redusere utslipp og legge til rette for gjenbruk av idrettsutstyr, samt å senke den økonomiske terskelen for å drive idrett.

OMA står for Ombruk, Miljø og Arbeidstreningssenter. Butikken er drevet av Nordre Follo Kommune og ligger lett tilgjengelig for medlemmene på Kolbotn Torg. Avdelingsleder Arbeid og Bærekraft, Lene Lothe sier følgende om samarbeidet med Kolbotn IL; 

-Vi er kjempeglade for å få til en samarbeidsavtale med Kolbotn IL. At frivilligheten (Kolbotn IL), Nordre Follo Kommune (eier av OMA) og Næringslivet (Kolbotn Torg) sammen kan legge til rette for at innbyggerne i kommunen kan gjenbruke idrettsutstyr er et bærekraftig kinderegg. Dette gir trippelgevinster økonomisk, miljømessig og sosialt. Vårt mål er å få med flere klubber på tilsvarende avtaler. Veldig inspirerende å samskape med Kolbotn IL, vi gleder oss til fortsettelsen, avslutter Lothe.

At frivilligheten, kommunen og næringslivet sammen kan legge til rette for at innbyggerne i kommunen kan gjenbruke idrettsutstyr er et bærekraftig kinderegg. Dette gir trippelgevinster økonomisk, miljømessig og sosialt. Det er veldig inspirerende å samskape med Kolbotn IL, vi gleder oss til fortsettelsen.

— Lene Lothe, Avdelingsleder Arbeid og Bærekraft i Nordre Follo Kommune

-Vi har lenge hatt ønske om å legge til rette for gjenbruk av sportsutstyr, sier markedsansvarlig Maria Høivik Rugaas i Kolbotn Fotball Kvinner. Vi har hatt byttekasser og diverse gjenglemt-kasser og en egen gruppe for kjøp og salg på Facebook, men med samarbeidet med OMA blir det enda enklere for medlemmene våre. Nå kan medlemmene våre kjøpe brukt utstyr til en langt lavere pris. Kvaliteten på Hummeltøyet er så bra at klærne kan brukes av flere barn. Vi håper også medlemmene våre som har Kolbotntøy som ikke brukes lenger vil levere det inn til OMA, slik at andre barn kan få glede av det. Vi liker godt forretningsmodellen til OMA, så eventuelle inntekter fra salget går inn i deres økonomi. For oss er det av stor verdi å ha utstyret tilgjengelig i en butikk lokalt på Kolbotn Torg. Men vi har en avtale om at vi kan ta ut gratis brukt utstyr, til våre utøvere som bor i familier med vedvarende lav inntekt, avslutter Rugaas.

Samarbeidet kickstartes på Gjenbruksmarked Lørdag 13. April fra kl 11.00 på Kolbotn Torg. 

Annonse fra Toppserien: