Positive tendenser, men tap på Nadderud

Lørdag reiste vi til Nadderud, for å møte Stabæk i andre serierunde. Det ble en frustrerende kamp, tross gode perioder.

Inngangen til kampen var positiv, og selv om seriepremieren endte uten poeng, var det en del positivt å ta med seg inn i denne kampen. Vi hadde brukt uka godt, både på analyserommet og på feltet, og gikk inn i kampen med nyvunnet tro.

Etter bare 30 sekunder får vi en fin overgangsmulighet, hvor vi får spilt Marie Moen Preus inn i 16 meteren. Et godt innlegg finner Celine Larsens fot, men fra bare 4 meter blir avslutningen blokkert av tidligere Kolbotn-kjenning Fanny Lång.
9 minutter ut i kampen presser hjemmelaget frem en feilpasning, og straffer oss nådeløst! Melissa Bjånesøy setter sikkert 1-0.
Stabæk skaper flere muligheter utover omgangen, og er klart best de første 30 minuttene på Nadderud. De siste 15 før pause spiller vi og mer og mer inn i kampen, og kommer til noen halvfarlige muligheter. Det bli dessverre ikke noe tellende skudd på mål av det, og vi går til pause med 1-0 til hjemmelaget.

Vi presterer enda en kamp hvor vi i perioder ser en god del bra. I denne kampen blir det litt for lite sjanser ut av det, noe vi må jobber videre med. Mål og poeng er det som man sitter igjen med til slutt, og der har vi en vei å gå. Men det er også i denne kampen en del positivt å se i banespillet! Vi jobber på videre.

— Vetle Vangstuen

Etter hvilen går det bare et par minutter før vi ruller opp en god innleggsmulighet høyt i banen. Thea Mikkelsen svinger inn et godt innlegg, som dessverre blir litt for høyt for de hvite Kolbotn-spillerne i boksen. Videre i omgangen skaper begge lag noen halvfarlige sjanser, uten at det overlister de to keeperne.
Tre minutter før full tid ruver Bjånesøy høyest i lufta, og etter en meget god inngripen av Selma Pangenstuen løper Stabæk spiller Monica Isaksen ballen inn i mål. Det blir ikke noe mer spenning på Nadderud, og hjemmelaget tar med seg alle tre poengene.

Kampfakta:

Stabæk - Kolbotn: 2-0 (1-0)

Lagoppstilling:

S. Pangstuen, C. Osnes-Ringen, E. Braut Brunes, S. Haaland, T. Mikkelsen, C. Wik Alfredsen (L. Malloul 60´ ), T. Henriksen (M. Helland Flø 88´), E. Hegg, J. Fridlund, C. Larsen, M. Moen Preus (S. Gamst 78´ )

Målscorer:
9´ Melissa Bjånesøy (Stabæk)
87´ Monica Isaksen (Stabæk)