Sterk hjemmeseier mot et medaljejagende Rosenborg

En pangstart på andre omgang sikret tre poeng på Grorud i helgen

To raske scoringer i 2. omgang holdt til 3. poeng mot et Rosenborg-lag som i likhet med Brann kjemper om sølv og 2. plass i Toppserien.

Da Rosenborg gjestet Grorud tidligere denne sesongen, tapte vi 0-1 etter en sen scoring. Denne gangen var det hjemmelaget som kunne juble høyest.

Førsteomgang var jevn og begge lag kom til flere farlige sjanser. Likevel var det ingen av lagene som tok ledelsen før pause.

Temaet i pausepraten var å opprettholde trykk og intensitet fra det øyeblikket dommeren blåste i fløyta igjen. Ettersom den første scoringen allerede kom i det 46. spilleminutt, var det liten tvil om at pausepraten hadde hatt en god innvirkning. Eline Hegg snappet ballen midt på Rosenborgs banehalvdel og spilte fri Marie Moen Preus, som klinket til på første berøring. En effektiv gjennombruddspasning etterfulgt av en nydelig plassering i krysset av vår egen 16-åring, som setter sitt 8. mål for sesongen.

I det 56. spilleminutt øker Celine Larsen til en 2-0 ledelse. Carina Wik Alfredsen utnyttet gjestenes balltap på midtbanen og setter umiddelbart fart med ballen før hun spiller fri Celine Larsen på høyresiden. Larsen plasserer ballen forbi keeper og kan juble for en god start på 2. omgang. 6 minutter senere reduserte Rosenborg til 2-1. Til tross for at bortelaget skapte flere farlige målsjanser på tampen, var det hjemmelaget som stakk av med seieren til slutt.

"The team delivered a fantastic win against a top three team. A thoroughly deserved victory with hard work rate, physicality and an overall mature performance. Was a tough first ten minutes but then we settled well and had control of the first half. The second half we started superbly and scored two effective break goals which is something the girls worked hard on during the week. We fought well and defended strongly to see out the win which was a massive three points. Impressed with the group to step up and perform this way"