Tap mot Vålerenga

Vålerenga ble for sterke og kunne juble for sitt andre strake seriegull

I går tok vi turen til Intility Arena for å spille mot Vålerenga, som var kun én seier unna å krones til Norges beste lag i Toppserien. Det var stor spenning knyttet til denne kampen, også fordi vi kunne sikre oss en fornyet kontrakt i Toppserien i 2025.

Kampen startet friskt med et offensivt hjemmelag som tok styringen og allerede etter 16. minutter sørget de for en ledelse. Tidligere Kolbotn-spiller Karina Sævik stusset ballen over Selma Panengstuen og i mål, etter et hardt innlegg fra Vålerengas kaptein Janni B. Thomsen.

Utover det kjempet vi videre og forsøkte å stå imot et motstanderlag som på ingen måte ville slå seg til ro med 1-0. Panengstuen som nylig ble tatt ut på A-landslaget spilte en god kamp og forhindret flere målfarlige situasjoner. I det 31. spilleminutt reddet Panengstuen igjen, men Olaug Tvedten var i gunstig posisjon til å snappe opp returen. Hun gjorde ingen feil og doblet ledelsen til 2-0.

An extremely challenging and difficult match against the best team in Norway. Of course the quality difference overall is a factor, but the team worked hard and gave a big effort to compete. I felt we gave away some cheap goals, and against this type of quality you get punished very quickly when you do that. I´m proud that we continued to play our game and press in periods. A good reference for us and something to take forward into the 2025 season.

— Luke Torjussen

I pausen ble vi enige om å justere oss og etter hvilen kom vi til flere muligheter. Både Marie Moen Preus og Thea Mikkelsen forsøkte seg på et skudd, men vi fikk aldri den utligningen vi trengte for å komme inn i kampen igjen. I stedet for var det Vålerenga som kunne juble for en 3-0 ledelse. Olaug Tvedten satte inn sitt andre for dagen i det 63. spilleminutt og hjemmelaget kontrollerte kampen ut.

Vi kjempet så godt vi kunne men ble løpende etter et lag med bedre kvalitet enn oss, samt gode individuelle ferdigheter. Vålerenga vant kampen 3-0 og kunne juble for et seriegull. Vi gratulerer!