Toppserie-comebacket ble en frustrerende opplevelse

Etter opprykket i 2023, var vi endelig tilbake i Toppserien! Dessverre ble comeback-kampen ble preget av dødballer og marginer imot..

Lørdag skulle være avspark for årets Toppserie! Slik ble det ikke for vår del, når værgudene satte oss sjakk matt. Snø, vind og krevende forhold gjorte at lørdagens serieåpning ble flyttet til søndag. Sola hadde bestemt seg for å titte frem på vakre Grorud match kunstgress, og alt lå omsider til rette for seriestart.

Les alt om Toppserie-runden her!

Omgangen startet på verst tenkelig vis, når gjestene fra Røa får straffespark etter bare 10 minutter spilt. Den setter tidligere Kolbotn-jente Julie Klæboe kontakt i mål, og bortelaget går opp i ledelsen. Noen minutter senere kommer nyervervelsen Thea Mikkelsen alene med keeper, men en offensiv og god Högrell redder skuddet. Det at de røde fra andre siden av Oslo er gode på dødball er ingen stor overraskelse, og etter 36 minutter dobler Sarah Suphellen ledelsen, med et hodestøt på et frispark nede ved hjørneflagget.
I det 41 spilleminutt scorer Johanne Fridlund dagens fineste mål, når hun går av et par Røa spillere på hjørnet av 16 meteren, for så å curle skuddet i lengste kryss! Vi er på vei inn mot pause med en offensiv og god følelse, men rett før pausesignalet header Røa inn sitt tredje mål for dagen, og vi går til pause med et bittert 1-3 resultat. Vi er farlig fremme ved flere anledninger, men sliter med å omgjøre det til store målsjanser.

Andreomgangen starter dessverre med et nytt baklengsmål, når Julie Klæboe får stå alene på hjørnet av 16 meteren, og finsikte seg inn på lengste nettvegg. Vi fortsetter å skape sjanser, og har både et skudd i stolpen, og et skudd som blir reddet på streken av iherdige Røa spillere. Etter 77 minutter får vi endelig litt uttelling for de utallige sjansene, når innlegget fra Thea Mikkelsen treffer Røa stopper Synne Masdal i armen, og straffen blir gitt. Den setter Elite Hegg sikkert i mål, og reduseringen er et faktum. Vi setter inn flere friske bein, og på overtid får vi en ny stor mulighet. Også her er stolpen vår verste fiende, og vi går på et 4-2 tap i årets første seriekamp.

Vi ønsker også å gratulerer Thea Mikkelsen, Tuva Henriksen, Celine Larsen, Marie Moen Preus, Mille Helland Flø, Lilly Malloul, Nadia Tahirukaj og Sigrid Gamst med debut i Toppserien!!

Resultatet er skuffende, men vi viser at på en OK - dag, så kan vi spille fin fotball, og skape mange store målsjanser. Det er gledelig, etter en oppkjøring uten alt for mye sluttprodukt i form av målsjanser. Det er en gjeng hvor mange aldri har spilt i Toppserien, noe som i perioder merkes. Vi bygger videre, og tar med oss en positiv, inn i de neste ukene. Vi gratulere alle de 8 som fikk sin Toppserie-debut, og gleder oss til fortsettelsen!

— Vetle Vangstuen

Kampfakta:

Kolbotn - Røa: 2-4 (1-3)

Lagoppstilling:

S. Pangstuen, C. Osnes-Ringen (M. Helland Flø 85´ ), E. Braut Brunes, S. Haaland, T. Mikkelsen, C. Wik Alfredsen (S. Gamst 69´ ), T. Henriksen (L. Malloul 64´ ), E. Hegg, J. Fridlund, C. Larsen, M. Moen Preus (N. Tahirukaj 85´ )

Målscorer:
10´ Julie Klæboe (str) (Røa)
36´ Sarah Suphellen (Røa)
41´ Johanne Fridlund
54´ Julie Klæboe (Røa)
77´ Eline Hegg (str)