Tre poeng og festbrems mot Arna-Bjørnar

Det var invitert til fest, publikumsfrieri og storsignering... Vi holdt nullen og tok med oss alle poengene fra Arna idrettspark. / Foto: Marius K. Eriksen

Det luktet røyk av både kopimaskin og de ansatte på Arna idrettspark, etter et døgn med hele fire nye forsterkninger inn i troppen. Mia Fedøy fra Lyn, Oselie Henden fra Fyllingsdalen, Sanne Lekven fra Viking og Maren Mjelde fra Chelsea. Journalistene trappet opp mannsterke, for å dekke den historiske begivenheten. Hjemmelaget hadde også arrangert proffuke for sine unge og håpefulle, så rammene rundt kampen var det ikke noe i si på. En mer perfekt mulighet til å være festbrems skal man lete lenge etter, og det var nettopp det vi ble!

Vertene starter kampen best, og presser på de første 5-6 minuttene. Etter det fikk vi kampen mer og mer dit vi ønsket den, og kontrollerte banespillet i større grad. Marie Moen Preus kommer til et par fine avslutningsmuligheter, og vi føler at det er noe offensivt på gang! 13 minutter ut i kampen blir Johanne Fridlund felt bredt på hjemmelagets banehalvdel. Eline Hegg svinger inn en strøken serve som kaptein Emma Braut Brunes header kontant i mål, bak en Hanna Larsen i A-B buret som hadde startet kampen godt.

We knew it would be a tough game and it was. A difficult opening but we settled and found our way into the game. Was important to score the two goals quickly and then we had to scrap and fight our way to victory. A really important three points and now we have to try to back it up against LSK

— Luke Torjussen

Vi kommer oss kjapt til et par gode muligheter til med Celine Larsen og Thea Mikkelsen, uten at det vi klarer å doble ledelsen. Det skulle alikevell ikke gå lang tid før Hanna Larsen måtte plukke ut dagens andre ball fra nettet. Med fint kombinasjonsspill får vi spilt fri Celine Larsen, som serverer Eline Hegg en strøken på 11 meter. Midtbane-elleganten vår setter den sikkert med venstrefoten, og vi går opp i 2-0. Resten av omgangen blir preget av store avstander, en del feilpasninger, masse uforståelige dommeravgjørelser begge veier og kaos. Vi klarer å stå imot, og ta med oss tomålsledelsen inn til pause.

K P
7 Lyn 15 18
8 Kolbotn 15 15
9 Åsane 15 5
10 Arna-Bjørnar 15 3

Andreomgangen starter ekstremt åpent, og det skapes sjanser i begge ender med jevne mellomrom. Vi sliter med mye av det samme som vi gjorde i minuttene før pause. Mye unøyaktighet, brudd på brudd og rett og slett en litt kaotisk periode. Begge lag kommer til gode avslutningsmuligheter, men ballen vil ikke inn i målet i noen av endene, og vi tar med oss en deilig 2-0 seier hjem, på det som må kunne kalles en dårlig dag.

Nå må det restitueres godt, trenes smart og forberedes optimalt frem mot LSK hjemme på lørdag! Vi håper å se deg på Grorud kl 15:00 lørdag, når vi jakter revansje mot LSK Kvinner!