Trenernes statusoppdatering, før sommerferien

14 serierunder er unnagjort, og spillerne, trenerne og de frivillige er på vei inn i en fortjent sommerferie.

Seriespillet

Etter et 2023 hvor stort sett alt som kunne gå bra gikk bra, var vi alle spente på hvordan comeback sesongen i Toppserien ville bli. En rekord-ung tropp, et rekord-ungt støtteapparat og fortsatt ingen hjemmebane. Så at spenningen var stor både i klubben og utenfor, var til å forstå. Men spenning ble kombinert med tro og optimisme, iallfall blant de som var på innsiden. At stort sett samtlige spådde oss soleklart nederst på tabellen, ble møtt med et smil og omgjort til stor motivasjon.

De første serierundene ble tøffe, selv om vi spillmessig var fullt på høyde, og tidvis bedre enn Røa og Stabæk. Fasiten etter to runder var alikevell 0 poeng, etter 2-4 og 2-0 tap mot de to nevnte lagene. Vålerenga borte var den tredje, og i utgangspunktet tøffeste testen så langt. Og som om ikke det var nok, måtte kaptein og forsvarsklippe Susanne Haaland ut med skade under trening i oppladningen til kampen. Inn kom 15 åringen Mille Helland Flø, og siden den tid har ikke den tidligere KFUM spilleren sett seg tilbake.

Selv om kampen endte 4-0 på Intility, etter to overtidsscoringer av hjemmelaget var det fortsatt en kamp hvor vi følte at vi tidvis var konkurransedyktige, selv om vi må stikke fingeren i jorda og si at de kongeblå varen god del bedre enn oss. 
I runden etter kom Rosenborg på besøk, i det som skulle bli en veldig tett og jevn fotballkamp. De hvite fra Trondheim gjorde det som allerede hadde blitt en tradisjon denne sesongen, nemlig å score på slutten og dra med seg alle poengene. 

Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN 
Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN 

Etter 0 poeng og noen kamper hvor resultatet ikke var helt på lag med oss, kom Arna-Bjørnar på besøk. Man trengte ikke å være rakettforsker for å skjønne at den kampen kunne bli viktig, når to av lagene som var tippet nederst på tabellen møttes. På banen derimot virket det ikke som om lagene kjempet i samme ende av tabellen, og vi reiste hjem fra Grorud med 4-1 seier, og her kunne det fort vært fire Kolbotn-mål til! 

LSK kvinner var neste hinder, og en bortekamp i LSK hallen er en utfordring for alle! Også her gikk vi på et knepent tap, etter en LSK scoring rett før slutt.. Lyn var neste motstander, og når to lag som er godt kjent på Grorud møtes blir det selvfølgelig tett! 2-2, etter to scoringer av Marie Moen Preus ga oss 1 poeng, i det som også her kunne blitt 3 poeng med litt flyt. 
Vi fikk ikke gleden av å spille på fotballens festdag, men måtte klare oss med å spille kamp "dagen før dagen" altså 15 mai. Da tok vi turen til Bergen, for å møte Åsane. Nok en kamp hvor vi følte at alle poengene hadde fortjent å bli med hjem til Oslo, men resultatet ble 1-1 og det andre uavgjortresultatet på rad var et faktum. 

Et nytt bergenslag var neste motstander, når Brann kom på besøk til Grorud. En tøff kamp, hvor resultatet ikke nødvendigvis reflekterte kampen gikk vi på et 2-6 tap, uten at det var noe å si på at de røde vant fortjent! 
Lyn borte på beryktede Kringsjå skulle avslutte den litt hektiske perioden, og dette endte opp med å bli en kamp hvor vi hadde kontroll nesten fra start til slutt. 2-0 seier og tre poeng ble fasiten. 

Det var klart for en ny bortekamp, når vi tok turen til Koteng arena for å møte Rosenborg. Hjemmelaget puttet 3 mål på 3 minutter rett etter pause, og selv om Marie igjen fikk pyntet på resultatet, ble det 3-1 tap og en frustrerende følelse med hjem. Cupen skulle sparkes igang, når vi tok turen til Molde for å møte kanskje andredivisjons beste lag. Med tidligere "The Double" vinner med Vålerenga, Jack Maigaard bak spakene dro hjemmelaget av med seieren, etter ektraomganger. 

Foto: Jon Forberg
Foto: Jon Forberg

Vi måtte restituere raskt og komme oss opp på hesten igjen, for det var ikke mange dagene før Åsane kom på besøk til ny Toppserierunde. Det ble ikke noe pen eller velspilt opptreden, men alle poengene tok vi med oss, og sendte bergenslaget hjem med 1-0 i sekken. 
Ivrige etter å ta andre trepoenger på rad, dro vi på oss regntøyet og tok turen til Røa kunstgress. Det ble tidvis bedre i banespillet, men for store perioder uten rytme og kvalitet på et vanskelig underlag endte i 2-1 tap. 

The season so far has been eventful, challenging and enjoyable. We have been really tested at times and have shown some good glimpses of the quality we have. It has been a good reference for us and reflection on where we are and where we want to go.

— Luke Torjussen

Siste kamp før ferien sto for tur, når Jan Jönsson tok med seg Stabæk laget sitt den korte turen til Groruddalen. En kamp hvor vi i store perioder kontrollerer kampen, og presterer veldig bra. Dessverre er det ikke alltid match mellom prestasjon og resultat, og vi får bare med oss et frustrerende poeng med hjem. 

Vårsesongens siste kamp skulle egentlig bli spilt borte mot Arna-Bjørnar, med fordi vi fikk 6 spillere tatt ut på J16 landslaget, som da ville kollidere med kampen ble den flyttet til rett etter sommerferien. Dermed kunne vi ta ferie med 12 poeng på 14 kamper, med 6 poeng opp til Lyn på 7. plassen og 8 poeng opp til nettopp Stabæk på 6. plassen etter at den 14 serierunden var ferdigspilt!

Foto: Kristian Bjerke
Foto: Kristian Bjerke

Spillerlogistikken

Et levende kapittel i alle fotballklubber er spillerlogistikk. Spiller kommer og spillere går, det har blitt en naturlig del av fotballverden, også i Norge. Vi på vår side har valgt en litt annen vei, og overgangene både inn og ut av A laget har vært få. 

Emilie Østerås valgte å gå til Stabæk etter forrige sesong, og før sesongen var hun den eneste som forlot oss. Vi hentet inn Thea Mikkelsen fra Grei, som var en spiller vi ønsket oss også i 2023, uten at timingen var riktig for alle parter da. Thea kom inn som en friskt pust, og har tatt Toppserie-nivået meget godt! 

Foto: Marius K. Eriksen
Foto: Marius K. Eriksen

Litt ut i sesongen gikk Henny Thorhallsson til Lyn, og Nadia Tahirukaj til Røa. Vi ønsker begge to masse lykke til videre i karrieren.

Nå i sommer mister vi vår herlige andrekeeper Tyra Bengtsson til USA, noe som kommer til å etterlate seg et tomrom i treningshverdagen vår. Rollen som andrekeeper er en rolle svært få håndterer på den måten Tyra har gjort det, og vi setter enormt stor pris på å ha hatt deg i klubben det siste 1 1/2 året! Vi ønsker deg masse lykke til, og håper du lykkes med fotballen i statene!! 

Vetle`s statistikkhjørnet

Statistikk kan både avkrefte og bekrefte hva vi fotballtrener føler. Fotball er følelser, og tall kan gi oss noen objektive fakta. Uten at det skal følges slavisk, eller stoles på 100% alltid gir det oss en liten pekepinn på ting det er vanskelig å få tak på med våre egne øyne. 

Ser vi på spilletid fordelt på alder, ligger vi ganske like som i fjor. Alle blir et år eldre, men ser vi på prosentandelen av spilletid ut ifra alder, ligger vi på følgende: 
14-17 år: 30%
18-21 år: 40,9 %
22-28 år: 29,1%

Det er også hele 13 spillere som har fått sin toppseriedebut dette året, og som har fått testet seg på vårt høyeste nasjonale nivå.

Det er veldig gledelig å se at våre unge får sjansen til å spille på høyest nivå, med trygge rammer og gode medspillere rundt seg. Vi ser også at de leverer veldig godt, noe som gir oss stor tro på at de har en spennende fremtid! Det krever utrolig mye hardt arbeid, noe alle disse er klare for å legge ned!

— Vetle Vangstuen

Ser vi på målpoeng, scores 30,4% av alle målpoengene våre (mål, assist og andre-assist) av spillere i 14-17 års segmentet. Kun 17,3% fra 18-21 år og 52% fra 22-28 år. 

15 åringen Marie Moen Preus er vår toppscorer med 6 mål, mens Johanne Fridlund er vår beste poengplukker med 11 målpoeng!

Den spilleren med flest spilte minutter i serie og cup er Emma Braut Brunes, tett etterfulgt av Eline Hegg og Celine Larsen. 

Vi er sammen med serieleder Vålerenga det laget med mist gule og røde kort, med kun 8 gule på 14 kamper. Dette gjør også at vi ligger på andreplass på "Fair-play" tabellen til NFF, som du kan se her: Fair-play tabellen 2024

 

Våre landslagsspillere

Vi er, og ønsker å være en klubb som legger til rette for god landslagsaktivitet. At vi har spillere på aldersbestemte landslag er viktig, og viser at både våre lokale breddeklubber og vi jobber godt med jentene våre! 

Følgende spillere har notert seg for samlinger med aldersbestemte landslag i år:

U23
Selma Panengstuen
Eline Hegg
Emma Braut Brunes

J19: 
Carina Wik Alfredsen

J17:
Lilly Malloul
Linnea Haugen
Josefine Lefdal
Henny Thorhallsson

J16:
Lea Ellingsen
Mille Helland Flø
Aida Berg
Amalie Lia
Anna Bure Pettersen
Ebba Niss
Marie Moen Preus
Inger Helene Urberg
Nadia Tahirukaj

J15:
Sigrid Antonsen Gamst

God sommerferie, også er vi i gang igjen!

We have plenty to do and look forward too after the summer. However we have made a good start and we must do even more to progress further so that we can have a positive second part of the season.

— Luke Torjussen

Nå får spillerne og støtteapparatet tre uker fri fra fellesøkter, før vi møtes igjen 29 juli for å kjøre på igjen! Første kamp etter ferien kommer tirsdag 13 august, når vi tar turen til Arna-Bjørnar, Tett etterfulgt av LSK hjemme, Brann borte og Vålerenga hjemme.

Da går det ganske "slag i slag" frem til siste serierunde 16 november! 13 spennende kamper står foran oss, i det som kommer til å bli en innholdsrik og forhåpentligvis gledelig høstsesong.

 

 

Aldersbestemte lag

Det spilles fotball også i de yngre rekkene i klubben, og flere av våre lag har levert en meget god vårsesong! 

J19 laget har levert meget solid, og leder tabellen med 18 poeng på 7 kamper! En gjeng som virkelig har trent godt, på tross av at antallet i gruppen har vært varierende gjennom sesongen. Den mentaliteten som er i den gruppa er spennende, og imponerende! En gruppe som ønsker seg flere spillere, og som gjennom sesongen har hatt flere spillere som har hospitert inn i A laget på trening, samt kamper. Dette er også en gruppe som i sammen med A laget har 3. divisjon som kamparena, og jakter en opprykksdrøm der. 

I J16 NM har det foreløpig gått på skinner, og som regjerende mester i turneringen ønsket vi også i år å satse på dette. 0-4 seier borte mot Nittedal, etterfulgt av 3-1 hjemme mot ØHIL sikret avansement til første ordinære runde. Der står Strømsgodset på motsatt banehalvdel!

J15 elite har også levert en fin sesong så langt, og har gjennom gode prestasjoner og god utvikling endt på en 5 plass i J15 regional. I tillegg til dette har de også deltatt på Arvika Cup, hvor de tok med seg førsteplassen og pokalen hjem! 

 

Annonse fra Toppserien: