Treningsleir på La Manga 2024

Vi har kommet hjem til vakre (og kalde) Norge, eller en meget vellykket treningsleir på La Manga

Mandag 5 februar satte vi oss på flyet, og reiste ned med 27 spillere og et støtteapparat på 4 stykker, for å få en optimal treningsuke, i vakre omgivelser. La Manga var felles destinasjon for Toppfotball kvinner, og vi reiste sammen våre toppserie-kollegaer Røa, Rosenborg, Lyn, LSK, Stabæk og Åsane, samt TIL 2020, Aafk Fortuna, Avaldsnes og Hønefoss fra 1. divisjon.

Mandagen ble brukt som reisedag, men vi fikk lagt inn en liten «tilvenningsøkt» på ettermiddagen. Spillerne ble etter litt «om og men» losjert inn i leiligheter, og de første 90 minuttene på gresset ble gjennomført. Alle kom frem i god behold, og stemningen var god!

«Vi er veldig fornøyde med både det sportslige og sosiale utbytte av uka. Vi har jobbet godt sammen som en gjeng, og kommet nærmere hverandre. De yngre har kommet nærmere de eldre, og samtidig slått godt ifra seg på banen. De eldste har også trent mer enn de er vandt til, men responderte veldig bra på det! 12 timer med fotballtrening, to kamper og godt med alternativ trening, gjør at vi fikk utnyttet tiden sammen godt!»

— Vetle Vangstuen, trener A-lag

Tirsdagen ble den første fulle dagen, som ble brukt til to fulle fotballøkter, med litt taktisk fokus inn mot ukas første kamp. Vi ble mer og mer kjent med omgivelsene, og fikk tilbragt masse tid sammen i forbindelse med trening, måltider og fritid.

Onsdagen var kampdag, og morgenen ble brukt til en lett fotballøkt, hvor vi differensierte belastning og intensitet ut ifra planlagt spilletid mot Tromsø bare noen timer senere. 15:00 var kampstart, når vi møtte fjorårets serietoer i 1. divisjon, Tromsø IL 2020. Kampen ble brukt til å gi alle de unge og friske gode referanseminutter i bein og hoder, og de unge viste tendenser til å takle voksenfotball på en god måte!

Kampinfo: TIL 2020 – Kolbotn: 2-1

  • Fra start: T. Bengtsson, L. Haugen, M. Helland Flø, J. Thorsnes Lefdal, E. Niss, A. Berg, S. Gamst, L. Malloul, H. Thorhallsson, A. Lia, N. Tahirukaj

  • Benyttede innbyttere: S. Haaland, E. Braut Brunes, C. Osnes-Ringen, J. Fridlund, T. Henriksen

  • Scoringer:  4` Anfal el Yamani (TIL 2020) 11` Thorhallsson 77` Johanne Haug (TIL 2020)

Torsdag ble også en differensiert treningsdag, hvor de som spilte mye mot Tromsø startet dagen med alternativ restitusjon, mens de andre trente en ganske normal treningsøkt. Økt nummer to ble brukt på styrkerommet, og vi fikk alle jentene gjennom en fin fysisk økt med oppfølging av vår eminente fysio Jonas. Her fikk også støtteapparatet bevegd litt på kroppene sine, noen i større grad enn andre.. Kvelden ble brukt på felles møte med Toppfotball kvinner, med info om sport og media rundt Toppserien 2024 og veien videre.

Fredagen sto for tur, og en aldri så liten 11 mot 11 økt var på planen. Litt taktisk fokus inn mot Lyn kampen, men vi fikk gjennomført en god time med storbanespill! Vi fikk jobbet med noen prinsipper, samt gjennomført en god treningsøkt med gode meter i beina. Ettermiddagen ble brukt til både shopping, møter og underholdning. Våre nyeste tilskudd slo til med underholdning av ulikt slag, noe som virkelig ble belønnet med latter og applaus!

Lørdag, og en ny kamp var på planen! Denne gangen var det våre venner fra andre siden av Oslo, Lyn som sto på motsatt banehalvdel. Også denne morgenen benyttet vi muligheten til en god times fotballøkt, hvor både taktisk trening, dødballer og småbanespill sto på agendaen. Kampen mot Lyn ble en fin gjennomkjøring for alle involverte, og vi stakk av med en fin 1-0 seier. Etter kampen tok hele gjengen turen ut på restaurant, og spise en god middag sammen i sosialt lag.

Kampinfo: Lyn – Kolbotn: 0-1

  • Fra start: S. Panengstuen, C. Osnes-Ringen, E. Braut Brunes, S. Haaland, J. Bækkelund, T. Henriksen, L. Malloul, E. Hegg, J. Fridlund, T. Mikkelsen, C. Larsen

  • Benyttede innbyttere: A. Lia, S. Gamst, C. Wik Alfredsen

  • Scoringer:  2` Thea Mikkelsen

Søndag ble vår siste fulle dag på La Manga for denne gang, men heller ikke denne dagen ble kastet bort på å slappe av. En fotballøkt på morgenen, etterfulgt av padel-turnering på ettermiddagen kronet av en veldig verdifull og fin treningsleir!

Nå er jentene tilbake i Norge, for å gjennomføre noen økter inne i Valhall før de får en velfortjent frihelg.
Neste treningskamp er søndag 25 februar, kl 16:30 mot Bodø Glimt, «hjemme» på Grorud.

 

Annonse fra Toppserien: