Tusen takk for fine år Jenny

Foto: Marius K. Eriksen

Sist oppdatert: 22. jun 2023 Skrevet av: stian92

 

Drøbak-jenta Jenny Norem kom til Kolbotn i 2013, og fikk Toppserie debuten sin i 2014. Nå er siste kamp spilt, og en epoke er over. Etter 3 korsbåndoperasjoner og 3 menisk operasjoner er grensen for hva knærne tåler nådd.

Vår kjære Jenny har nå vært i klubben i 10 år, etter at hun kom fra barndomsklubben Drøbak/Frogn etter 2012 sesongen. Som ung spilte hun både aldersbestemt jente- og guttefotball for klubben, før hun tok steget til oss på Sofiemyr som 14 åring. Den unge og lovende fotballjenta viste fort at hun hadde et talent med ballen, og det gikk ikke lenge før hun fikk sine første minutter med seniorfotball. Allerede i første sesong som Kolbotn spiller står hun registrert med 6 kamper for klubbens rekruttlag i 2. divisjon, noe som uten tvil var det høyeste nivået hun hadde spilt på så langt i karrieren.

Året etter ble det også seks rekruttkamper, kombinert med 4 kamper for klubbens J19 lag i cupen. Høydepunktene denne sesongen ble allikevel de 5 toppseriekampene, og den største av de alle kom 24 mai, når hun ble byttet inn i det 85 minutt og fikk sin debut i 6-0 seieren over Klepp. Hennes første kamp fra start kom hjemme mot LSK i oktober, og hun fikk fornyet tillitt fra start mot Avaldsnes, bare noen uker senere.

2015 ble året hvor hun virkelig spilte seg inn, og ble en mer fast A lagsspiller. Her ble det hele 17 obligatoriske A-lagskamper, og 2 mål mot henholdsvis Trondheim-Ørn og Amazon Grimstad. Dette året ble hennes definitive gjennombrudd på den største nasjonale fotballscenen.

I åren som fulgte ble 23 kamper for A laget. Etter tidligere års kamper på J15 og J17 landslagene med J17 EM og scoring som et høydepunkt, startet skadeproblemene. Rett etter første uttak for J19 som 17 åring kom overtrening av den unge kroppen snikende. Dessverre var det vanskelig å finne ut av den og det gikk nesten et år før kroppen igjen tålte treningsmengdene. Jenny var første tilbake etter sommerferien og fikk med seg sin første J19 landskamp høsten 2017.

Under oppkjøringen til 2018-sesongen røyk hun korsbåndet i venstre kne. Dette ble det første virkelig lange skadeavbrekket for den da 19-årige jenta. Etter en lang opptrening, og iherdig jobbing var hun omsider klar for ny sesong. Og det med et håp om at det var klart for å kommes seg tilbake på banen, og gjøre det hun elsket mest.

Bare noen dager før det som skulle bli comebacksesongen etter skaden, tok hun korsbåndet i høyre kneet, og hele 2019 måtte også sees fra sidelinjen. To skade som hadde drept motivasjonen til mange, var ikke nok til å stoppe Jenny fra å gjøre den samme opptreningen en gang til. Timene på treningssenter ble lagt ned på ny, med et nytt håp om uflaksen var over.

I 2020 måtte hun inn å fikse menisken og noe annet smårusk tidlig på sesongen, men dette året fikk hun iallfall kjenne på følelsen av å snøre på seg skoene og vandre ut på Sofiemyr gresset igjen. Med comeback og scoring i sin første kamp hjemme mot LSK var håpet at marerittet var over. Denne sesongen fikk hun med seg tre A lagskamper på slutten av sesongen.

Foto: Marius K. Eriksen

2021 skulle nå virkelig være sesongen hvor alle skadene var glemt, og hvor hun endelig kunne få følelsen av å være skikkelig skadefri igjen. Før sommeren fikk hun spilt 7 toppseriekamper, men senere mot LSK i juli smalt igjen. Akkurat i det hun endelig var tilbake som en av de mest toneangivende spillerne våre. Like før pause fikk hun seg en smell, og 23-åringen fryktet det verste. Den skaden virket heldigvis ikke alvorlig, og hun kom seg kjapt på fotballbanen igjen. Hun fikk fullført noen kamper til etter sommeren, før det i september dukke opp en ny skade. Norem kom inn ved pause, og gikk ut igjen etter få minutter.

«Det var ingen spesiell situasjon, men kneet begynte bare å hovne opp. Jeg hadde en følelse av at det gled ut iblant. Jeg trodde at korsbåndet var røket, og at karrieren var over. Jeg har jo tenkt noen ganger, at nå er det slutt»

Sa Jenny til Østlandets blad, etter hendelsen.

Foto: Marius K. Eriksen

Denne gangen var det en menisk skade, som holdt henne ute frem til etter sommer 2022. Fjorårets sesong ga henne 10 kamper i serie og cup, samt et mål. Før denne sesongen var det store ønsket å prøve å «restarte» karrieren, med en sesong i 1. divisjon. Sesongoppkjøringen startet forsiktig, og hun ble gradvis introdusert til mer og mer spilletid. Motivasjonen til å gi fotballkarrieren et siste skikkelige forsøk var virkelig der, etter mange år med skademareritt.

Det holdt i 5 seriekamper, før smertene i kneet kom tilbake for fult. Alvorligheten var litt usikker, og under en treningsøkt i mai sa det stopp. I en helt udramatisk spilløkt sviktet kneet, og følelsen som hun hadde følt på flere ganger tidligere var tilbake.

MR undersøkelsen konstaterte korsbåndskade, etter det som av ekspertene virket som flere gjentatte små rifter, som hadde oppstått over tid. Det som på forhånd ble sett på som den aller siste sjansen var over…

I samråd med klubbens medisinske apparat, og andre eksperter på slike kneskader ble det besluttet at det eneste riktige for Jenny var å legge fotballskoene på hylla for godt. PS. Operasjonen er allerede gjennomført på Idrettens Helsesenter.

«Jenny er en fantastisk jente, som virkelig har vært igjennom mye på tross av sin fortsatt unge alder! Hun har vært i klubben over lang tid, og er fortsatt en av de store kontinuitetsbærer i klubben. Det at hun nå må legge opp er fryktelig trist, først og fremst for Jenny, men også for laget.. Nå skal hun først få den tiden hun trenger på å bearbeide dette, også vil vi ta imot henne med åpne armer, hvis hun ønsker. Hun har masse å bidra med, og vi vil gjøre at vi kan for å hjelpe henne i tiden fremover»
– Trenerteamet 

Klubben ønsker å takke Jenny for mange veldig fine år, 75 A lagskamper og masse gode minner.
Vi ber også om respekt for at dette er en prosess som er ekstremt tung for alle toppidrettsutøvere, og Jenny er ingen unntak. Derfor ønsker Jenny og klubben at alle henvendelser rundt denne saken går til klubben, ved daglig leder Rune Holter på Rune@kolbotnil.no