Foto: Kristian Moe

Vetle i gang med UEFA A utdanning

A-lagstrener Vetle er en av 40 trenere som denne uken starten sin UEFA-A lisens utdanning!

På sammen dag som vi spilte siste seriekamp i fjor, kom uttaket til UEFA-A lisens utdanning for 2024. Vår A-lagstrener Vetle var en av de 40 trenerne, som gjennom dette året skal igjennom det som er den nest høyeste hovedtrenerutdanningen.

Det er alltid veldig godt å komme i gang, og bli kjent med de andre trenere. Vi skal tilbringe mange timer sammen i løpet av dette året, og har fått en god start. Det er interessant å bli utfordret rundt egne fotballpreferanser, samt å få reflektert rundt egen praksis. Utdanningsløpet startet godt, og jeg gleder meg til fortsettelsen.

— Vetle Vangstuen

Norges fotballforbund beskriver utdanningen slik: 

"UEFA A-lisens er utdanningen for deg som ønsker å prege utviklingen av og prestasjonen til spillere og lag i norsk toppfotball i årene som kommer, også for deg som sikter videre mot Pro-lisens og hovedtreneryrket innenfor nasjonal og internasjonal toppfotball.

Samlingene er tematisert rundt tre hovedområder: SPILLET, SPILLERE og LEDELSE, med tilhørende underordnede temaer og emner, som omhandles med utgangspunkt i nasjonal og internasjonal toppfotball for begge kjønn og for både senior og aldersbestemt nivå. Videre oversettelsen til egen preferanse og relevant praksis står sentralt, hvor utviklingen av egen identitet som trener vil være gjennomgående prosess for kurset"

Les mer om kurset her: Fotball.no - UEFA-A lisens

Kurset strekker seg over 10 måneder, fordelt på fellessamlinger, gruppesamlinger, klubbesøk og tilhørende mellomfasearbeid. Kurset startet tidligere i vinter med en forfase, med oppgaver som forberedes til første samling. Denne uka var trenerne samlet, for første fellessamling. Mellomfasearbeidet som skal gjøres mellom samlingene består blant annet av ulike former for egenstudier, oppgaver, forelesninger, gruppearbeid og veiledningsprosesser, i tillegg til klubbesøk hos andre deltagere.

Se hele uttaket til årets UEFA-A utdanning her: UEFA-A lisensutdanning 2024

Annonse fra Toppserien: