Vi ønsker Thea velkommen

Vi har gleden av å ønske Lørenskog-jenta Thea Mikkelsen (20) velkommen til oss i Kolbotn.

Hun har tatt den lange veien, men hardt arbeid og dedikasjon over tid har nå gitt resultater. Thea er klar for toppseriespill med oss i Kolbotn!

Thea har en karriere hvor veien ikke har vært like rett frem, men hvor et av målene har blitt nådd etter hard arbeid og dedikasjon, gjennom opp og nedturer.  Det har nå gitt henne lønn for strevet, og en plass i vår A stall. Hun kommer til oss fra SF Grei, etter å ha imponert stort i 1. divisjon i 2023. Nå er hun klar for å bytte beite, og få oppfylt toppseriedrømmen som hun ikke fikk for noen år siden.

Thea begynte sin fotballkarrier i Fjellhamar, og gikk gradene gjennom de aldersbestemte lagene i Lørenskog-klubben. I denne perioden ble det også flere uttak til landslag, og Thea fikk både talentleir og landskamp for J15 landslaget. Hun fikk en obligatorisk landskamp mot Belgia, blant annet sammen med vår egen Selma Panengstuen og Emma Braut Brunes.

Som 16 åring gikk turen videre til storesøster i området LSK kvinner, hvor hun fikk plass i troppen til «minibirdsa». Her fikk Thea sine første minutter med seniorfotball, og fikk 21 kamper i andredivisjon med LSK rekruttene. I «Koronasesongen» 2020 ble det pga restriksjoner for «vokse amatører» opprettet en U20 serie hvor barn- og unge under 20 kunne spille i lokale serier. Her fikk hun 6 kamper og 9 mål i Akershus/Østfold serien. I disse årene gikk hun også på Wang Toppidrett i Oslo, og kombinerte dette med spill i LSK, og senere Grei.

Vi er kjempefornøyde med å ha Thea på plass. Hun har vært veldig god på trening med oss den siste tiden, og vi tror dette blir veldig bra! Thea er en anvendelig spiller, som kan bekle alle posisjoner bredt i banen.

— Vetle Vangstuen

Groruddalen og 1. divisjonslaget Grei ble neste stoppested, for en tekniske spilleren. Debutsesongen i norsk toppfotball ble nådeløs, og endte med nedrykk for de blå fra Grorud. Thea med med klubben ned i 2. divisjon, og med 11 kamper og 7 mål ble det opprykk på første forsøk, sammen med vår kjære Johanne Fridlund. Thea hadde vært med klubben opp i det gode selskap igjen, og var klar for å ta fatt på en spennende og krevende 2023 sesong. Kolbotn rykket ned, Grei rykket opp og vipps var Thea å se på motsatt banehalvdel.

«Thea er en spiller vi fikk opp øynene for ganske tidlig i forrige sesong, og første gang vi virkelig ble interesserte var under Storhamar – Grei i cupen, tidlig i mai. Det ble en en lite spennende 1-6 kamp, så det var enda godt at vi fikk noe ut av turen til Hamar. Etter det fulgte vi Thea tett, og vi vurderte å hente henne inn i sommervinduet. Da følte vi at timingen for alle parter ikke var helt riktig. Gjennom begge oppgjør i 2023 merket vi kvalitetene hennes, i et Grei lag hvor prestasjonene var bedre en resultatet gjennom hele året.. »

25 kamper og 2 mål i 2023 ble hennes siste bidrag for Grei i denne omgang, og fasiten ble 44 A lagskamper og 9 mål fra en offensiv backplass. Nå er hun klar for et nytt eventyr, sammen med oss i Toppserien!

«Vi er kjempefornøyde med å ha Thea på plass. Hun har vært veldig god på trening med oss den siste tiden, og vi tror dette blir veldig bra! Thea er en anvendelig spiller, som kan bekle alle posisjoner bredt i banen. Vi har stor tro på at hun vil ha godt av å trene fast med gruppa vår, og at hennes utvikling kommer til å ta ytterligere steg sammen med oss i 2024. Den veien skal vi gå sammen, noe som kommer til å bli veldig bra både på kort og lang sikt!»
– Vetle Vangstuen

Vi ønsker å takke Grei for en meget profesjonell og ryddig prosess, og dialogen vi har hatt for å legge best mulig til rette for Thea sin utvikling som spiller!

Annonse fra Toppserien: