Gjenbruk av Kolbotnutstyr

Kolbotn IL og Gjenbruksbutikken OMA har inngått et samarbeid om gjenbruk av Kolbotn klær og sportsutstyr. Begge organisasjonene har et fellesmål om å redusere utslipp og legge til rette for gjenbruk av idrettsutstyr, samt å senke den økonomiske terskelen for å drive idrett.

OMA står for Ombruk, Miljø og Arbeidstreningssenter. Butikken er drevet av Nordre Follo Kommune og ligger lett tilgjengelig for medlemmene på Kolbotn Torg.

Avdelingsleder Arbeid og Bærekraft, Lene Lothe sier følgende om samarbeidet med Kolbotn IL; 

-Vi er kjempeglade for å få til en samarbeidsavtale med Kolbotn IL. At frivilligheten (Kolbotn IL), Nordre Follo Kommune (eier av OMA) og Næringslivet (Kolbotn Torg) sammen kan legge til rette for at innbyggerne i kommunen kan gjenbruke idrettsutstyr er et bærekraftig kinderegg. Dette gir trippelgevinster økonomisk, miljømessig og sosialt. Vårt mål er å få med flere klubber på tilsvarende avtaler. Veldig inspirerende å samskape med Kolbotn IL, vi gleder oss til fortsettelsen, avslutter Lothe.

Slik kan medlemmene våre bidra:

  • Lever inn brukt utstyr med Kolbotnlogo direkte til OMA butikken på Kolbotn Torg.
  • Trenger du nytt utstyr, kan du kjøpe det brukt til en rimelig penge på OMA (inntektene går til drift av butikken og OMA).
  • Barn i familier med lav inntekt kan ta kontakt med klubben og få brukt utstyr utlevert uten betaling.

Utstyr kan brukes på tvers av idretter

Fotballen i Kolbotn organiserer ca 1000 barn og unge som spiller fotball. Men store deler av utstyret er felles for hele idrettslaget, som organiserer 3500 barn og unge. Det gjør at en fotballspiller enkelt kan bruke en overtrekksgenser som en turner eller svømmer som har eid tidligere. Alle grupper og lag oppfordres til å unngå merking av plagg ved å trykke på navn og initialer utenpå tøyet. Det gjør det lettere å gjenbruke. Hummel vil utarbeid større og bedre merkelapper på innsiden av klærene, slik at det blir enklere å skille likt tøy, uten merking på utsiden av klærne.

-Vi har lenge hatt ønske om å legge til rette for gjenbruk av sportsutstyr, sier markedsansvarlig Maria Høivik Rugaas i Kolbotn Fotball Kvinner. Vi har hatt byttekasser og diverse gjenglemt-kasser og en egen gruppe for kjøp og salg på Facebook, men med samarbeidet med OMA blir det enda enklere for medlemmene våre. Nå kan medlemmene våre kjøpe brukt utstyr til en langt lavere pris. Kvaliteten på Hummeltøyet er så bra at klærne kan brukes av flere barn. Vi håper også medlemmene våre som har Kolbotntøy som ikke brukes lenger vil levere det inn til OMA, slik at andre barn kan få glede av det. Vi liker godt forretningsmodellen til OMA, så eventuelle inntekter fra salget går inn i deres økonomi. For oss er det av stor verdi å ha utstyret tilgjengelig i en butikk lokalt på Kolbotn Torg, avslutter Rugaas.

Annonse fra Toppserien: