Kunstgressbane uten plastinnfyll

Plast fra gummigranulat i naturen er et av de største miljøproblemene vi har. Kolbotn IL får nå en av de første kunstgressbanene i Norge som har 100% plastfritt innfyll og som er godkjent for toppidrett.

Nordre Follo Kommune rehabiliterer i 2023/2024 Sofiemyr Kunstgress: sammen med Kolbotn IL har de valgt det nye innfyllet Biotex Eco som er 100% plasfritt.

Unisport er leverandør av det miljøvennlige kunstgress-system. Med BioFlex Eco fjerner de nå siste rest av mikroplast i innfyllet og blir dermed et av verdens mest miljøvennlige kunstgress-system.

Unisport Scandinavia har de siste årene gått i bresjen for mer miljøvennlige kunstgressbaner. Bare de siste årene har leverandøren installert over 70 baner med fyll bestående av 99 prosent spesialsand, innkapslet i en hinne av plast. Siste rest av plasten fjernes når Unisport nå lanserer sin mest miljøvennlige variant til nå, Bioflex Eco.

Med Bioflex Eco fjerner vi siste rest av mikroplast og tilpasser oss derved morgendagens krav for kunstgressbane

— Per Ulset, daglig leder i Unisport Norge

– Vi er stolte over å lansere det vi mener er verdens beste og mest miljøvennlige kunstgress-system. Norske klubber har fått øynene opp for fullverdige alternativer uten gummigranulat. Med Bioflex Eco fjerner vi siste rest av mikroplast og tilpasser oss derved morgendagens krav for kunstgressbaner, sier Per Ulset, daglig leder i Unisport Norge.

EU vedtok nylig et ventet forbud mot salg av mikroplast. Forbudet betyr at kunstgressbaner med gummigranulat i praksis vil bli forbudt etter en overgangsperiode på åtte år. Dette får konsekvenser for norske klubber når de skal velge sitt neste dekke.

– Norske klubber har muligheten til å være fremoverlente og velge et miljøvennlig alternativ som ikke går på bekostning av spilleforhold. Bioflex Eco er fremtidens kunstgress-system, sier Ulseth.

Flere norske klubber har vært involvert i utviklingen av det nye, miljøvennlige kunstgresset. Tilbakemeldingene på spilleforholdene har vært spesielt gode.

– Den nye miljøvennlige Bioflex-banen er helt fantastisk å spille på. Den kjennes mykere og mer naturlig enn andre kunstgressbaner. Jeg vil kanskje gå så langt som å si at det er den beste kunstgressbanen jeg har spilt på – og jeg har spilt på mange, sier Martin Rønning Ovenstad, midtbanespiller for Mjøndalen IF, OBOS-ligaen.

Annonse fra Toppserien: