13 KOLBOTN JENTER TIL BARCELONA MED NFF TOPPGRUPPE

 

Tirsdag denne uken reiste NFF Toppgruppe Oslo til Barcelona, for å trene og hente referanser fra en av verdens største klubber.

NFF Toppgruppe er en del av utviklingstrappen til Landslagsskolen, og er nivået mellom kretslag og talentleir/ landslag. Kretsens beste 2007, 2008 og 2009 jenter har denne uka vært på samling i den spanske storbyen.

På samlingen finner vi 13 av våre unge og lovende jenter. De fikk i løpet av uken trent godt, samtidig som de fikk testet seg i tre kamper med motspill på høyt nivå. I begge kampene onsdag sto selveste FC Barcelona på motsatt banehalvdel, for både J08/09 og J07/09 laget til NFF Oslo.

Det kombinerte 08 og 09 laget spilte en solid kamp og gikk av banen med en 2-1 seier, mot det som et godt Barcelona lag med mange 2007 jenter.

07/09 laget gikk på et 3-1 tap, men det hele endte i to gode kamper, og en fin bekreftelse på at det jobbes godt både i klubber og krets i Oslo.

Samlingens siste kamp ble spilt torsdag, mot Club Deportivo San Gabriel, som skal være Barcelona sin farmerklubb på jentesiden. Denne kampen ble spilt med et kombinert 07-09 lag, og endte med en fin 4-2 seier til Oslo jentene.

«Det at toppgruppa i kretsen får lov til å reise til La Masia, og spille fotball er i seg selv er stor opplevelse. Når de i tillegg reiser dit og viser at de har noe på den arenaen å gjøre så er det imponerende. Dette er viktige utviklings-referanser for spillerne våre. NFF Oslo, med Glenn Kleven i spissen gjør en meget godt jobb for disse jentene, noe vi alle setter stor pris på»
– Vetle Vangstuen

Alt i alt en super uke, hvor jentene tar med seg masse gode referanser på det som er høyeste europeiske nivå i sine aldersgrupper. Gode minner og erfaringer, både på og utenfor banen tas med inn i treningshverdagen til spillerne på både A og aldersbestemte lag i klubben.

Annonse fra Toppserien: