Aleksander oppsummerer 2021, og ser fremover til 2022

Sist oppdatert: 10. des 2021 Skrevet av: Bendik Almås

 

Oppsummering av året fra hovedtreneren

Vi satte oss ned med Aleksander Olsen for å få en liten oppsummering av 2021-sesongen, og tankene rundt den kommende 2022-sesongen.

Hva vil du si har vært de viktigste områdene vi har gjort fremskritt på i år?

– Det viktigste for oss I denne sesongen var å gå fremover, både i form av resultat, kultur og å øke profesjonaliteten fra det som ble levert i 2020. Fra en niende plass og kvalifisering, og et veldig utfordrende år der vi mistet veldig mange etter 2019-sesongen så klarte vi å holde oss. Også hadde vi et mål om å komme så nære topp fem som mulig, noe vi var veldig nære og manglet bare ett poeng til slutt.

Kan du si litt om hva som har skjedd av banen i år?

– På veldig mange parameter, både som lag, enkeltspillere, støtteapparat og ikke minst klubb så begynner vi å få litt fart i seila igjen, og det har vært viktig. Det har vært en stor prosess, masse jobbing, hvor det meste har skjedd i kulissene for å både få dette mer bærekraftig rent økonomisk og ikke minst å få en administrasjon på plass som gjør at vi har kraft nok på de områdene vi trenger å levere på og være synlige på. Dette året har vært en god start, så vi er godt fornøyde med det vi har tilbakelagt oss i 2021, også er dette ett av flere skritt som er helt nødvendig for å etablere oss som en toppklubb.

Neste år og strategiperioden til 2024

Hvis vi skal se på neste år, 2022, hva er målsettingen for den sesongen?

– Kolbotn har en ambisjon om å etablere seg som en topp-5 klubb i den neste strategiperioden, som varer til 2024. I løpet av 2022 skal vi flytte inn i et nytt stadion, vi øker de sportslige rammene, både budsjettmessig, og ikke minst i støtteapparatet. Vi kommer til å ansette en egen sportssjef, vi har utvidet teamet med Nathan som toppspillerutvikler, så vi får flere på heltid rundt jentene og vi bedrer sakte men sikkert rammene for toppseriespilleren, så vi får noe mer igjen for den satsningen vi gjør.

Tror du vi klarer å tette luka opp til topp-4 lagene?

– Det må vi ta steg for steg, vi kommer nok ikke helt opp på det nivået vi skal være i denne strategiperioden, men vi bygge det trinn for trinn. Også er det soleklart at vi skal prøve å tette luka til topp-4 lagene, og vi skal være med å konkurrere om å etablere oss i topp-5 og med det nye ligasystemet kan vi i verste fall spille kvalifisering for Champions League mot nummer 2 i avdeling 1. Vi har jobbet lenge og godt for å kvalitetssikre de ambisjonen og målsetningen vi har og vi jobber veldig hardt nå for å sette sammen en tropp som både er sulten og som ønsker å ta nye steg, og som har kvalitet nok til å være med å føre oss videre fremover i den retningen. Så forhåpentligvis kommer det flere nyheter, både re-signeringer men også nye spillere i perioden fremover.