CUPGULL FOR J16 LAGET

Etter ordinære runder med 9 scorede mål og null innslupne, var det klart for cupfinale! Bryne inviterte til cupfest, med flotte rammer på Østerhus arena.

Veien til finalen har vært spennende, og gitt oss gode utfordringer i Hei, Lyn og Stabæk. Fasiten har gitt oss 2-0, 3-0 og 4-0, noe som viste at en finaleplass for våre unge og lovende jenter var fullt fortjent. Det at det skulle bli bortebane kom heller ikke som noe overraskelse, og vi fikk muligheten til å benytte helga i vakre Sandnes.

Dagene frem mot kamp ble brukt til gode treningsøkter, samt analyse av det lille videomaterialet vi hadde av Bryne. Et sammensatt hjemmelag, hvor spillere fra J17, rekrutt og A lag var samlet for å skape et cupeventyr. Det hadde de virkelig klart, når hymnen ble spilt og finalelagene marsjerte ut på Østerhus Arena på søndag, var de klubbens første aldersbestemte lag i en NM finale. Det i seg selv, en meget god prestasjon. Grunnet den mye omtalte kvalikkampen for herrelaget mot Start, hadde de litt bluss til overs også, noe som skapte en fin ramme rundt kampen!

Vi må være ærlige og si at vi gikk inn i finalen med et favorittstempel, et det skulle ikke gå lang tid før vi stilnet mange av de fremmøtte hjemmesupporterne. En nydelig spillvending av Mille Helland Flø, satte Linnea Haugen i strålende posisjon på hjørnet av 16-meteren. Et fint curlskudd i lengste hjørnet, sendte oss i ledelsen etter bare to minutter. Bare noen minutter etter var Nadia Tahirukaj farlig frempå, men Vilde Fjogstad i Bryne målet hindrer scoring med en god redning. Videre i omgangen har vi ganske god kontroll, samtidig som vi følte at det i perioder gikk litt på sparemodus for våre jenter. Etter 33 minutter skulle ledelsen dobles, og det på vakkert vis! Fint oppbyggende spill, og en god individuell prestasjon fra Amalie Lia, endte opp med i en fin innleggsmulighet. I boksen hadde Henny Thorhallsson funnet plass, og med en kontakt volley satte hun inn 2-0, utagbart for Bryne keeperen. Bare noen minutter senere fikk vi en av mange cornere i omgangen. Tahirukaj leverer en strålende corner, som etter enormt med «klabb og babb» triller over streken. Etter litt reprise, er nok Linnea Haugen siste Kolbotn spiller på ballen. Vi skaper et par store sjanser mot slutten av omgangen, men går til pause med 3-0 og to annullerte, og litt uforståelige offsidemål.

Vi endre formasjon i pausen, og gjør samtidig noen spillerbytter. 9 minutter ut i omgangen fjerne Anna Bure Pettersen alt tvil, når hun øker ledelsen til 4-0. Bryne kommer til en sjanse godt ut i omgangen, når Hanne Nesse får avsluttet fra skrått hold. Skuddet går over mål, og det er vel den eneste sjansen vi slipper til. Også denne omgangen blir preget av store sjanser, samt et riktig, og et tvilsomt offsidemål. Det blir heldigvis ikke avgjørende, og kaptein Emilie Solstad kunne løfte J16 kongepokalen.

«For andre gang i klubbens historie var vi i en NM finale, og jentene leverte. Man vet aldri hvordan unge jenter reagerer på det å spille finale, men vi viser fra start til slutt at vi er det beste laget. Jeg vil samtidig gi spillere og støtteapparatet til Bryne masse ros, heder og ære for en strålende turnering. De har virkelig kjempet og gjort seg fortjent til en finaleplass, og ga oss en god fight. Vi vinner fortjent, og alle innbytterne får kommer inn og kjent på det å spille cupfinale. Et fin avslutning på en fin reise»
– Vetle Vangstuen

Kampfakta:

Bryne J16 – Kolbotn J16: 0-4 (0-3)

Startoppstilling:

R. Corbatta-Thyness, L. Ellingsen, M. Helland Flø, E. Solstad, J. Lefdal, L. Haugen, A. Berg, H. Thorhallsson, L. Malloul, N. Tahirukaj, M. Moen Preus

Innbyttere:

A. Bure Pettersen, T. Horn, A. Lia, M. Rønningen, E. Niss, S. Gamst, I. Røhme

Scoringer:
2´ Linnea Haugen
33´ Henny Thorhallsson
35´ Linnea Haugen
49´ Anna Bure Pettersen

Gult kort:
Ingen

Vi vil takke Bryne for arrangementet, samt NFF for god kommunikasjon og fine rammer rundt finalen. Nå får jentene litt fortjent kampfri, før en viktig og god treningsvinter står for tur!

Her kan du se bilder, og høydepunkter fra finalen: Fotball.no – Kolbotn vant J16-finalen