God matching og gode resultater i Spania

Foto: Rikard Rupar

Sist oppdatert: 19. okt 2023 Skrevet av: VV

 

I helga som var reiste mange av våre unge og fremadstormende 14, 15 og 16 åringer til Mallorca, for å teste seg mot noen av Europas største klubber.

De fikk ikke bare testet seg, men også satt satt seg i respekt blant store klubber fra hele verden. East Mallorca cup har gjennom mange år vært en eliteturnering for både jenter og gutter, fra noen av de største akademiene og klubbene i verden. Turneringen for jentene har gjennom årene blitt preget av de største spanske klubbene, samt store klubber både fra Europa og andre kontinenter. Spesielt inviterte lag i klassene U12, U14 og U16 kjemper mot godt kvalifisert motstand, gjennom gruppespill og sluttspill.

Vi var så heldige å få plass i turneringen med vårt U16 lag, og så frem til å konkurrere mot store klubber som Barcelona, Real Madrid, Athletic Bilbao, Madrid CFF, Bayern Munchen, FC Nordsjælland og Hammarby. Etter mye spenning ble vi trukket i gruppe med Real Madrid FC (Spania), Sydney All Start (Australia) og FC Espoo (Finland). Noen hadde vi kjennskap til fra før, og noen av våre gruppemotstandere var litt ubeskrevne blad.

Første gruppespillskamp var mot Sydney All stars, som var et lag med utvalgte spillere fra Sydney området. De hadde reist til Barcelona i forkant av turneringen for å forberede seg, noe som ga oss en følelse av dette var et lag som virkelig kunne gi oss en tøff åpningskamp. Kampene ble spilt over 2x 22 minutter, og etter halvspilt førsteomgang satt 1-0 med Marie Moen Preus. Videre i kampen kontrollerte vi banespillet, og ga oss ikke før det sto 4-0 i målprotokollen.

Foto: Rikard Rupar

I turneringens andre kamp sto FC Espoo fra Finland på motsatt banehalvdel. Et Finsk satsingslag som til daglig spiller i U15 elite i det aldersbestemte seriesystemet, og som har flust av spillere på regionale lag i Finland. I denne kampen ble det gode muligheter til å rotert litt på laget, og sikre oss en solid og god 3-0 seier.

Det var dermed klart for gruppefinale mot storfavoritt Real Madrid. Førsteplassen sto på spill, i det som uten tvil ble den jevneste og tøffeste kampen så langt i turneringen. Mye duellspill, kombinert med tidvis fint banespill av begge lag. Spanske dommere var roten til litt frustrasjon både på banen og sidelinjen, uten at det var nok til å vippe Kolbotnjentene av pinnen. Det ble som ventet en tett og jevn kamp, og etter 35 minutter klarte vi omsider å gå opp i ledelsen. De siste ni minuttene ble rodd i land og vi stakk av med en 1-0 seier mot den spanske storklubben.

Foto: Rikard Rupar

Dermed ble det gruppeseier, og kvartfinale mot det polske laget Diamonds Academy. Dette akademiet ligger i hovedstaden Warszawa, og har organisert akademi for jenter i området fra 4 – 16 år. Disse jentene reiser rundt i Europa og på turneringer og treningssamlinger, og har så langt i 2023 vært i England (6-1 seier mot Everton, 3-0 seier mot Manchester City og 3-2 seier mot Aston Villa). I tillegg til dette, er de nasjonale U15 mestre i hjemlandet, og har flere spillere både på U15 og U17 landslaget til Polen.
Kampen mot det Polske akademiet endte med en knepen 1-0 seier, etter å ha hatt det spillemessige overtaket gjennom store deler av kampen.

Da gikk ferden videre til semifinalen, hvor det ble en gjensyn med Real Madrid, etter at de slo Nordskjælland i sin kvartfinale. De spanske jentene hadde lyst på revansje, og dette ble en semifinale som inneholdt det meste. I likhet med det første oppgjøret, en tett og jevn kamp, hvor begge lag hadde gode sekvenser i banespillet. Mål ble det ikke for noen av lagene, og det hele skulle avgjøres på straffekonkurranse. Også her ble det dramatikk når dommeren etter fire gjennomførte straffer til begge lag blåste av kampen, når det sto 3-2 til våre jenter. Etter et minutt med full jubel, og fullstendig spansk kaos med både dommere, turneringsansvarlige og Real Madrid apparatet ble det hele dratt tilbake, og straffekonkurransen ble gjenopptatt. De spanske jentene klarte å snu det hele på de siste straffene, og tok seg videre til finalen.
Dermed tok turneringen slutt her, men vi reiste hjem som eneste lag uten baklengsmål etter ordinær tid, med gode referanser og fotballminner.

I finalen av turneringen møtte Real Madrid sin erkerival Barcelona. Etter 1-1 i ordinær tid, vant de røde og blå fra Catalonia hele turneringen på straffekonkurranse.

Vi ønsker å gratulerer alle jentene med fantastisk innsats,  og rette en stor takk til Fredrikstad for at Moa Felicia Alvestad-Rupar fikk være med. Vi vil også takke Bjerke for at vi fikk låne med oss Christina Louise Herseth, og Blindheim for at Emilie Røv Myklebust kunne bli med på kort varsel. Det setter vi stor pris på!