J16 LAGET KLARE FOR NM FINALE, ETTER STORSEIER MOT STABÆK

Norgesmesterskapet i fotball er en tradisjonsrik turnering, og siden 2009 har turneringen blitt arrangert i J16 klassen. Nå har Kolbotnjentene tatt seg til klubbens andre finale, etter storseier mot Stabæk.

Etter seier mot Hei og Lyn, var det klart for semifinale i J16 NM. Stabæk var dagens motstander, på en nylagt kunstgressbane på Nadderud Stadion. Forholdene lå til rette for at to av norges beste J16 lag skulle kjempe om den gjeve finaleplassen, og kampen ga valuta for pengene til de oppmøtte med Kolbotn hjerte.

Kampen startet som de stort sett gjør, med mye duellspill og lite etablert spill fra noen av lagene. Begge lag skaper litt farligheter på hverandre, og kampen bølget en del frem og tilbake de første 20 minuttene. Mot pausen fikk vi spillet mer og mer inn i vårt spor, og etter 30 minutter får vi en fin mulighet på corner. Den blir det ikke allverdens ut av, men vi holder trykket oppe og etter et minutts beleiring rundt Stabækboksen får vi uttelling, når Linnea Haugen setter 1-0. Minuttene mot pause går ganske kontrollert, og vi vandrer inn i garderoben med en fin ledelse.

Andreomgangen starter på en veldig god måte, når vi etter kun to minutter tvinger frem et brudd og kjører en strålende overgang. Med god timing slipper Henny Thorhallsson igjennom Sigrid Gamst, som har null problem med å doble ledelsen. Minutter senere skaffer vi oss et frispark fra 25 meter, og også her skal kaptein Thorhallson gjør seg bemerket. Henny setter den kontant bak hjemmelagets keeper, og ledelsen blir økt til 3-0. Omgangen videre blir preget av tidvis kontroll, og tidvis mye upresist fra vår side. Vi ruller alikevell opp mange gode angrep, uten at vi får satt Stabækkeeperen på noen store prøvelser. 8 minutter før slutt tvinger vi frem et nytt brudd, og en god soloprestasjon av Sigrid Gamst ender opp med åpent mål, og 09 jenta fra Narvik satte sitt andre mål for dagen. Den virkelige spikeren i kista ble satt, og med hjelp av vår egen stolpe holder vi også nullen i dagens kamp. Det betyr en solid 4-0 seier, og avansement til finalen for våre unge jenter!

«Det blir alt i alt en fin kamp. Litt rufsete i deler av kampen, men totalt sett er det mye bra. Vi vinner fortjent 4-0, og gleder oss veldig til finalen. Etter 3 ordinære runder står vi med 9 scorede mål og null baklengs. Det er veldig solid, også må vi prøve å fortsette den trenden i finalen. Vi skal suge litt på karamellen, og jobbe godt frem mot avslutningen på sesongen»
– Vetle Vangstuen

Vi gratulerer alle involverte, og gleder oss til finalen. Den spilles mot vinneren av Malvik og Bryne, som møtes i den andre semifinalen i morgen.