J16 laget klare for NM finale

Sist oppdatert: 22. nov 2023 Skrevet av: VV

 

Etter innledende og ordinære runder har J16 laget kommet seg helt til finalen, på overbevisende måte

Aldersbestemt norgesmesterskap er en gjev og historisk turnering, som strekker seg helt tilbake 1953. Den gangen ble det som eneste klasse, konkurrert i G19. Det var ikke før i 2008/2009 at også J19, J16 og G16 ble inkludert i denne turneringen. Mange store både lag og spillere har gått gjennom denne turneringen, og mange av landets største klubber har satt denne turneringen høyt på prioriteringslisten. Det har også vi i Kolbotn gjort, og vi kan skilte med gull i nettopp J16 NM tilbake i 2018. Da slo vi Herd 3-2 i Telenor arena, etter scoring av nåværende Grei spiller Julie Solskjær, Emma Østvold og Marte Enger.

Nå skal ny historie skrives, når J16 tar turen til byen som i idrettsøyne er mest kjent for Ingebrigtsen brødrene, og Linda Medalen… nemlig Sandnes. Der står Bryne på motsatt banehalvdel, etter at de har slått ut Viking, Madla, Gimletroll, Fyllingsdalen og Malvik på deres ferd mot finalen.

Vi på vår side har vært gjennom en fin kvalik, som startet med en 2-1 seier hjemme mot Fredrikstad. Deretter tok vi turen til Indre Østland, hvor Elverum var neste motstander. Det endte med avansement, etter en fin 3-0 seier. Dermed var de innledende rundene ferdigspilte, og det ordinære norgesmesterskapet kunne starte.

Porsgrunn var første stoppested, når vi ble satt opp mot Hei. Tålmodighet ble et nøkkelord, når vi dro i land en 2-0 seier og avansement. Andre runde skulle på papiret se vanskeligere ut, noe resultattavla ikke var like enig i. En god prestasjon og 3-0 hjemme mot Lyn gjorde at plass i semifinalen var sikret. Nok en tøff motstander ble dratt opp av hatten, eller satt opp når vi måtte ta turen til Nadderud for å møte Stabæk. Også her leverte våre unge og håpefulle en solid prestasjon, og tok med seg en 4-0 seier hjem fra Bærum.

Dermed ble det finaleplass, og en mulighet til å toppe et godt utviklingsår med et trofé.

«Vi gleder oss veldig til å reise til Rogaland og spille finale. Bryne kommer til å gi oss gode utfordringer, som vi ser frem til å ta fatt på. Det er en veldig fin mulighet for de som har spilt en del for A laget i 1. divisjon, til å møte jevnaldrende jenter, og få en liten avveksling fra det vanlige seriespillet. Cupfinale er alltid stort, og det er mye god læring i å spille slike kamper»
– Vetle Vangstuen

Kampen spilles søndag 26. november kl 12:00, og blir sendt her: Direktesport: Bryne J16 – Kolbotn J16