Marius A. Overmo ansatt som sportssjef

Marius går inn i rollen som Sportssjef, i tillegg til å ha det keeperfaglige ansvaret i klubben.

Sist oppdatert: 22. des 2021 Skrevet av: Bendik Almås

 

Marius A. Overmo har blitt ansatt i en 50% rolle som sportssjef og vil kombinere denne stillingen med sin nåværende som keepertrener for A-laget.

– Først vil jeg takke for tilliten klubben har vist meg. Jeg er ydmyk for å få denne muligheten og vil gjøre det jeg kan for å bidra til struktur rundt laget, og på feltet i hverdagen, sier Marius.

Mye spennende på gang i Kolbotn

Du går fra å kombinere en stilling som lærer og keepertrener til å rendyrke en sportslig karriere i Kolbotn, hvorfor det?

– Å gå bort fra skolejobben er ikke lett for meg, men det skjer enormt mye spennende i Kolbotn nå framover. Først og fremst fordi jeg mener Aleksander Olsen og Stian T. Dahl på sport, Pål Bjørnstad i administrasjonen, og Jonas B. Lund på medisinsk gjør en veldig god jobb, men også fordi vi nå har et fremoverlent styre. Vi klatrer på klubbklassifisering. Det bygges nye fasiliteter, med standarder godkjent for toppfotball både nasjonalt og internasjonalt. Helt siden jeg kom til klubben, har jeg forfektet viktigheten av en kulturell ramme som forutsetning for å kunne ta sportslige steg. Når klubben nå legger til rette for å utvide trenerteamet og støtteapparatet, er det noe jeg virkelig har lyst til å være med på.

Hovedtrener Aleksander Olsen er glad for signeringen og mener vi får en god sportslig leder i Marius.

– Han er en dedikert og pliktoppfyllende person som har jobbet med fotball i mange år allerede, og har lang erfaring fra aldersbestemte landslag. Samtidig er han en god pedagog med lederevner. Dette er en svært viktig stilling og funksjon og som er hele bindeleddet mellom A-lag og Utviklingsavdelingen med Sigrid i spissen, forteller Aleksander.

Struktur og profesjonalitet

– Aleksander og Stian har gjort en meget god jobb i 2021, og når de nå får med seg Nathan Flight i rollen som Toppspillerutvikler, vil det danne et veldig godt utgangspunkt for å utvikle og forbedre både laget som helhet, og individene i stallen. I tillegg skal det nevnes at vi også utvider posten til fysio Jonas B. Lund. Det handler om å lage ei god ramme rundt jentene som skal prestere, og ta steg for å profesjonalisere en hverdag som står i stil med hva de fortjener. Det skal jeg gjøre mitt for at vi forvalter godt i tiden framover, sier Marius.

Han er takknemlig for jobben Solveig Gulbrandsen har gjort og sier at de ønsket å ha henne med videre.

– Jeg vil rette en takknemlig hilsen i retning det rivjernet som har hatt denne stillingen de siste årene, Solveig Gulbrandsen. Vi ønsket å ha henne med videre, tettere på laget. Da det ikke ble mulig denne gangen skal hun vite at døren alltid står åpen den dagen det blir mulig. Det å få dyktige kvinner inn i støtteapparatene er viktig for meg, og Sigrid Heien Hansen som utviklingssjef er en viktig signering i så måte.

Oppfordring til næringslivet

Den nye sportssjefen har også en klar oppfordring til næringslivet. Ta kontakt!

– Kvinnefotballen er i rivende utvikling. Det er en glimrende mulighet for lokalt og regionalt næringsliv til å slenge seg med i starten her. Vi ønsker å være en plattform for synergieffekter også for næringslivet. Oppfordringen er å ta kontakt med meg eller hovedtrener Aleksander, så skal vi sørge for å gi noe tilbake!