Ny daglig leder og breddeansvarlig

Sist oppdatert: 25. mai 2022 Skrevet av: Bendik Almås

 

Henning Stubberud er ansatt som ny daglig leder og Stian Solbakk som breddeansvarlig for Kolbotn Fotball Kvinner.

– Vi er veldig fornøyde med å få på plass Henning og Stian. Begge har god kjennskap til klubben vår, og er flotte ressurssterke mennesker å ha med seg når vi nå skal bygge videre, sier styremedlem Monica Ottesen.

Ny daglig leder

Henning Stubberud har åtte års erfaring med sportslig ledelse gjennom ulike verv hos Driv IL, han har også hatt analyseansvaret for Toppserie- og rekruttlaget i Kolbotn frem til nå. Henning har tatt flere kurs i regi av NFF, blant annet UEFA B lisens, og han er med på det første UEFA B Youth kullet i Norge – et kurs som retter seg mot trenere i ungdomsfotballen.

– Det å drive en klubb og et lag krever enormt mye av mange, og derfor er det ekstremt viktig med forståelse av hvordan hverdagen er på feltet for spillere, trenere og øvrig apparat.

– Kolbotn Fotball Kvinner er en «sovende drage» med et stort uforløst potensial og min viktigste rolle som daglig leder blir å bidra til en god miks mellom topp og bredde. Alle er like viktige og gjensidig avhengig av hverandre. Nå MÅ vi på jobb og jeg håper vi klarer å skape et større engasjement rundt flaggskipet – Toppserielaget. I tillegg er det avgjørende å få til et godt samarbeid med kommune, næringsliv og «folket» både i Kolbotn og i nabokommunene. Dette er vårt ansvar og vi må bygge stein på stein for å lykkes med dette på en bærekraftig måte som kan gagne ikke bare de som er i klubben nå, men sørge for at vi beholder posisjonen vår som en eliteklubb i fremtiden også.

Henning er klar til å ta klubben til et nytt nivå og er tydelig i sin vurdering av forskjellene mellom herre- og kvinnefotballen.

– De siste årene har jeg engasjert meg på kvinnesiden, og jeg vil bruke tiden min på å jobbe for like muligheter. Jeg synes det er veldig rart at dette fortsatt er nødvendig i 2022, men det er utvilsomt fortsatt uholdbare store forskjeller. Jeg anslår at utviklingen på kvinnesiden ligger 30 år bak gutta. Dette gapet må tettes, sier den nye daglige lederen.

Breddeansvarlig

Stian Solbakk er godt kjent i klubben som akademitrener fra før, og fra i januar har han tatt over mye av det administrative arbeidet knyttet til breddesatsningen, en stilling som nå blir offisiell med ansettelsen som breddeansvarlig.

– Jeg setter pris på tilliten Kolbotn gir meg med denne muligheten, og jeg gleder meg til å ta fatt på de morsomme og spennende oppgavene jobben kommer til å gi, sier Stian.

– Gjennom akademiet har jeg fått muligheten til å kunne bli kjent med mange spillere og foreldre fra forskjellige kull, det har vært både morsomt og hyggelig, og det har også gitt meg god kjennskap til flere av kullene i Kolbotn. Dette er selvfølgelig god erfaring som jeg tar med meg inn i jobben som breddeansvarlig.

Stians viktigste rolle som breddeansvarlig blir å sørge for at alle blir sett og ivaretatt.

– Jeg vil jobbe for å legge godt til rette for alle lag, spillere, trenere, foreldre og andre som er rundt lagene. Alle skal få et godt opplegg og føle seg ivaretatt av klubben.