SEIER MOT ARNA-BJØRNAR!

Noen ord fra trenerteam med Tresor Egholm i spissen etter kampen mot Arna-Bjørnar:

Å vinne fotballkamper er alltid godt, men samtidig er det ikke til å legge skjul på at det er tungt å vite at dette var siste kamp i Toppserien på et år for Kolbotn Fotball Kvinner. Samtidig er dette også en tid, og en mulighet for å rette blikket fremover og se muligheter fremfor begrensninger!

Trenerteamet var opptatt av at dagens kamp mot Arna-Bjørnar (AB) kunne bikke i to ulike retninger. Enten så var batteriet helt flatt, og en siste «ubetydelig» kamp mot det som før kampen var serielederne i sluttspillet, kunne ende i en fryktelig skrell. Det skjedde heldigvis ikke!

Vi fikk se et Kolbotnlag som angrep kampen med senkede skuldre, og som spilte glitrende angrepsfotball i store perioder av spesielt førsteomgangen, men også periodevis i den andre omgangen. Selv i de mest kaotiske periodene i andreomgang, hadde Kolbotn enkeltspillere som forsøkte å holde i ball og å være konstruktive. Spesielt Emilie Østerås og Eline Hegg tok ekstra tak i ballen i denne perioden.

Akkurat dette med å være modig med ball er noe vi håper at Kolbotn tar med seg inn i fotballsesongen 2023! Skal en rykke rett opp igjen, er en helt nødt til å være god med ball, og fortsette å score mål! I dag ble det tre, det kunne blitt flere! I rettferdighetens navn så kunne det også blitt flere den andre veien. Men et oppofrende forsvarsspill og noen fantastiske redninger av vår superkeeper; Selma Panengstuen, gjorde at det ble med det ene reduseringsmålet til AB i førsteomgangen.

1-0 målet kommer på et avtalt trekk fra Martine Fenger og Lena Hansen. Fenger møter før hun spinner inn bak motstanderne og kommer alene med keeper etter en flott langpasning i bakrom fra Lena. Alene med keeper er Fenger først på ball og får lirket den forbi keeper og inn i det åpne målet! Flott scoring av 06-talentet, og et godt bevis på at det ikke skader å være litt mer direkte innimellom. Det er ikke første gang Martine scorer etter gode pasninger i bakrom, og det blir garantert ikke den siste!

2-0 er det Tonje Pedersen som setter på en dødball. Fanny Long som måtte sone for rødt kort mot Tromsø har en veldig presis og god dødballfot. Tonje som opprinnelig hadde plassert seg ute på 16-meteren, fant plutselig ut at hun skulle inn på første stolpe. Det var ikke dumt tenkt. En hard innoverskrudd corner er vanskelig for keeper å holde, ballen spretter en gang, før Tonje får kastet seg frem på returen og dyttet ballen i mål! Smart av årets suverene toppscorer for Kolbotn! Tonje er også en av de med flest scoringer i Toppserien i år, og har i tillegg bidratt med flere assister i årets sesong. En spiller med mye målpoeng i seg med andre ord.

2-1 Så er det AB som reduserer når vi er litt upresise i eget pasningsspill. En fin stikker til lynhurtige Linnea Sælen ender opp med at Sælen får et kjempetreff og ballen fyker via tverrligger og inn.

Pause: Kolbotn leder fortjent etter spillets gang. Hjemmelaget har tatt tak i ballen og AB løper mye mellom. Det er flere muligheter for å «drepe» kampen, men tross gode forsøk og mye godt spill, er det fortsatt kamp når lagene går til pause på stillingen 2-1 til hjemmelaget.

3-1 Andreomgang er det engelskmennene liker å kalle «a game of turn overs» der ballen skifter eier langt oftere enn tilfellet var i den første omgangen. Det er overganger på overganger, og store sjanser begge veier. For publikum må dette ha vært en underholdende kamp å se på med tanke på sjanser, og det var egentlig helt åpent hvor det neste målet ville komme. Men at det lå flere mål i luften, det var helt klart! Omsider er det Kolbotn som får satt opp et kjempeangrep. Eline Hegg drar seg forbi en forsvarsspiller og skyter, men treffer tverrligger. Heldigvis er Julie Klæbo raskt fremme på returen og header ballen i målet til stor jubel både på og utenfor banen!

Mot slutten av kampen klarer Kolbotn å få litt bedre kontroll på kampen igjen, og tross et par dødballer klarer ikke AB å få inn reduseringsmålet og en skikkelig sluttspurt.

Kolbotn avsluttet kampen med en herlig blanding av ungt og rutinert på banen. Henny Thorhallsson (f.2007) fikk nye minutter i beltet i dag, og utgjorde en diamant på midtbanen med Carina Vik Alfredsen (2006) (tilbake fra J16 landslagssamling), Aurora Kibsgaard (2006) og Emilie Østerås (2002). I tillegg var U23 landslagsspillerne Thea Sørbo (2003) og Selma Panengstuen (2003) på banen, sammen med Sanna Elida Høeg (2003). Tar vi med at også Eline Hegg (2001) er født på 2000-tallet, så var det hele åtte spillere født på 2000-tallet på banen siste 20 minutter av kampen! Da hadde allerede stortalentet Martine Fenger (2006) gått av banen etter 60 minutters spill, mens det satt ytterligere spillere født på 2000-tallet på benken som ubenyttede reserver.

Kolbotn går nå inn i en periode der det fortsatt skal trenes godt før samtlige spillere skal teste på Idrettens Helsesenter i november. Deretter venter en lengre ferie før en viktig oppkjøring til sesongen 2023 starter.

Vi vil takke KFUM for lån av anlegg når vi ikke kan bruke Sofiemyr Stadion, dommere, alle våre frivillige medhjelpere, ballhentere fra egen klubb og naboklubber og alle som kommer på kamper eller følger med Kolbotn hjemme fra stuene sine.

I et ordtak fra Kenya «Milima tu haijawahi kukutana” heter det seg at «bare fjellene møtes aldri». I dette ligger et underforstått «på gjensyn». Dette er ikke et farvel med Toppserien, men et «på gjensyn»! Toppserien – Vi ses igjen! 💙